A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept konijn met krieken

Home / Recepten / Recept konijn met krieken

Recept konijn met krieken

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

konijn is mager vlees en combineert goed met de fruitige toets van de krieken. De alcohol van het bier verdampt en geeft een lichte bittere toets die gecompenseerd wordt door de zoete krieken en de peperkoek.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 4 porties

Recept konijn met krieken

Bepoeder de stukken konijn lichtjes met bloem. Laat de kokosolie warm worden en leg de stukken konijn erin tot ze een mooie korst hebben. Laat het spek meebakken op het einde. Kruid met de peper en voeg de bruine fond toe. 

Leg de ui en wortel erbij en laat even mee pruttelen. Giet het kriekenbier erbij en draai het vuur lager. Laat 20 minuten gaar worden. Haal dan het konijn en de wortelen uit de saus. Voeg de kriekengelei of de suiker toe, evenals de krieken op siroop. Laat even doorkoken en zet dan het vuur af. Proef even en kruid bij met Herbamare kruidenzout

Leg het konijn in de pot, dek af en laat nog een poosje staan. Leg de peperkoek in een bodempje water zodat die kan weken. Voeg voor het opdienen de peperkoek toe aan de saus om te binden of bind de saus met wat bloem. 

Serveer met toefjes luchtige puree van aardappel en zoete aardappel of voor de liefhebbers met een paar aardappelkroketjes.

Smakelijk!

Tip

Kokosolie is een gezonde vetstof om mee te bakken en te braden in de keuken. Kokosolie zet zich niet om in ongezonde stoffen onder invloed van hitte en geeft een fijne smaak aan je gerechten. Lees hier meer over kokosolie!

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje