A.Vogel Blog

Taal/Langue

Gesmoorde champignons met portsaus

Home / Recepten / Recept gesmoorde champignons met portsaus

Recept gesmoorde champignons met portsaus

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Heerlijk bij polenta of aardappelpuree!

  • Voorbereiding:
  • Medium
  • 4 p.

Hoe bereid je gesmoorde champignons met portsaus

  1. Verwijder de bladeren van de savooikool en blancheer gedurende circa 2 minuten in kokend zout water. Haal de bladeren eruit, spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng vervolgens beide soorten olie. Smeer een ovenvaste ovenschaal in met wat olie en leg er 4 of 5 grote koolbladeren in. Snijd de overige kool in reepjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd ze afhankelijk van hun grootte in helften of kwarten. Hak de noten grof en pluk de tijmblaadjes. Meng alles in een mengkom met de rest van de savooikool en de olie. Breng het geheel op smaak met peper en zout en leg het in de schaal. Bak de champignons afgedekt in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
  3. Kook intussen voor de groentebouillon de port en rozemarijn gedurende 10 minuten met het deksel op de pan. Zeef het in een sauspan. Meng de maïzena met room of wat koud water en voeg het mengsel toe. Laat het geheel koken totdat de saus indikt. Breng op smaak met Herbamare Original en peper.
  4. Serveer de champignons met de saus.

Tip

De alcohol wordt tijdens het koken bijna geheel opgenomen. Rode balsamicoazijn is een goed alternatief voor port. Sponszwammen zijn net als andere champignons een seizoensproduct en op veel weekmarkten te verkrijgen.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje