A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Geveld door de griep tijdens je zwangerschap? Dit moet je doen!

door Marina Cluysen, op 5 januari 2018, Weerstand
Griep-tijdens-je-zwangerschap

Ziek worden tijdens je zwangerschap… Je wilt het uiteraard liever niet. Maar soms zijn de virussen en bacteriën gewoon té sterk. Opletten geblazen! Griep tijdens je zwangerschap kan gevaarlijk zijn. Voor jezelf en voor je baby. Het is daarom erg belangrijk om de juiste stappen te ondernemen nu. Hier ontdek je wat je moet doen als je de griep hebt terwijl je zwanger bent.

Genoeg van het perfect dinner? Ontdek het shitty dinner!

door Marina Cluysen, op 7 december 2017, Stress
Feestje organiseren zonder stress

Het organiseren van een feestje brengt vaak heel wat stress met zich mee. Alleen nog maar denken aan de ellenlange boodschappenlijstjes en de klusjes in huis doen je hart al sneller slaan. Waarom zou je jezelf dat aandoen? Een feestje moet net leuk zijn! Ook voor jou, als gastheer of –vrouw. Om die reden wint het shitty dinner aan fans. Want: een feestje organiseren zonder stress? Dat is een shitty dinner!

3 Gezonde hapjes voor de feestdagen – recepten

door Marina Cluysen, op 25 november 2017, Voeding
gezonde hapjes feestdagen

December is de feestmaand bij uitstek. Naast Kerst en oud en nieuw, worden overal feestjes en recepties gehouden. Heerlijk en gezellig, want buiten is het donker en koud. Wat kun je dan beter doen, dan gezellig met elkaar een feestje vieren? Ben jij de gastheer of gastvrouw? Met deze gezonde hapjes scoor je gegarandeerd! Bovendien zijn ze klaar in een handomdraai. Laat het feest maar beginnen!

Vitamine D tekort: de gevolgen voor je gezondheid

door Marina Cluysen, op 17 november 2017, Tips van de herboriste
Vitamine D tekort

In ons koude Belgenlandje hebben heel wat mensen te kampen met een vitamine D tekort. Niet abnormaal: het zonnetje is bij ons minder vaak aanwezig dan bij onze warmere zuiderburen én onze levensstijl is veel meer gericht op tijd binnenshuis dan buitenshuis. Wanneer de zon er dan toch is, zitten we met andere woorden binnen. Een vitamine D tekort heeft best wel wat gevolgen voor je gezondheid. Ontdek hier alles over vitamine D en een vitamine D tekort.

Wat doet magnesium in je lichaam en waarvoor hebben we magnesium nodig?

door Marina Cluysen, op 24 oktober 2017, Slaap
wat doet magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor zowat alle lichaamscellen. Het wordt gebruikt in meer dan 300 chemische processen in je lichaam. Magnesium wordt voornamelijk opgeslagen in je organen en botten. Eén van z’n hoofdtaken is dan ook ervoor zorgen dat je spieren en zenuwen gezond blijven. Hoewel magnesium voldoende voorkomt in diverse voedingsmiddelen, heeft zo’n 60% van de Belgische bevolking toch te kampen met een magnesiumtekort. Lees verder en ontdek wat er gebeurt met je lichaam bij magnesiumdeficiëntie.

Top 5 oorzaken van stress op het werk + oplossing

door Marina Cluysen, op 14 september 2017, Stress
oorzaken van stress op het werk

Gedurende één dag komen we ongeveer 40x in aanraking met stresserende situaties. Voor veel mensen is hun werk zo’n bron van stress. Volgens Vacature.com heeft 60% van alle Belgen last van stress op het werk. 33% van hen, zou hun bedrijf zelfs graag op (korte) termijn willen verlaten (en ontsnappen aan de stress). Ontdek hier de 5 belangrijkste oorzaken van stress op het werk, mét een oplossing!

Burn-out, overspannen of stress? De 12 stappen naar een burn-out

door Marina Cluysen, op 1 september 2017, Stress

Pakweg drie jaar geleden, hadden de meesten onder ons nog nooit gehoord van een burn-out. Intussen kennen we allemaal wel minstens één iemand die er al mee te maken kreeg. Vaak helemaal uit het niets. Of zo lijkt het toch. Een burn-out ontstaat echter niet van de ene dag op de andere. Er gaat doorgaans een heel proces aan vooraf. Dit zijn de<strong> 12 stappen naar een burn-out! </strong>

Oh nee, diarree! De 5 beste natuurlijke tips bij diarree

door Marina Cluysen, op 26 augustus 2017, Spijsvertering
Diarree

Oh jee, diarree! Een kleine storing in je spijsverteringsstelsel, met erg vervelende gevolgen. Spurtjes naar het toilet en maagkrampen bijvoorbeeld. Vandaag onthul ik mijn <strong>5 beste natuurlijke tips bij diarree</strong>, zodat je in de toekomst weet wat te doen :-)!

1 2 3 20