A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Top 5 oorzaken van stress op het werk + oplossing

door Marina Cluysen, op 14 september 2017, Stress
oorzaken van stress op het werk

Gedurende één dag komen we ongeveer 40x in aanraking met stresserende situaties. Voor veel mensen is hun werk zo’n bron van stress. Volgens Vacature.com heeft 60% van alle Belgen last van stress op het werk. 33% van hen, zou hun bedrijf zelfs graag op (korte) termijn willen verlaten (en ontsnappen aan de stress). Ontdek hier de 5 belangrijkste oorzaken van stress op het werk, mét een oplossing!

Burn-out, overspannen of stress? De 12 stappen naar een burn-out

door Marina Cluysen, op 1 september 2017, Stress

Pakweg drie jaar geleden, hadden de meesten onder ons nog nooit gehoord van een burn-out. Intussen kennen we allemaal wel minstens één iemand die er al mee te maken kreeg. Vaak helemaal uit het niets. Of zo lijkt het toch. Een burn-out ontstaat echter niet van de ene dag op de andere. Er gaat doorgaans een heel proces aan vooraf. Dit zijn de<strong> 12 stappen naar een burn-out! </strong>

Oh nee, diarree! De 5 beste natuurlijke tips bij diarree

door Marina Cluysen, op 26 augustus 2017, Spijsvertering
Diarree

Oh jee, diarree! Een kleine storing in je spijsverteringsstelsel, met erg vervelende gevolgen. Spurtjes naar het toilet en maagkrampen bijvoorbeeld. Vandaag onthul ik mijn <strong>5 beste natuurlijke tips bij diarree</strong>, zodat je in de toekomst weet wat te doen :-)!

De positieve invloed van lijnzaad op je spijsvertering

door Marina Cluysen, op 18 augustus 2017, Spijsvertering
Lijnzaad spijsvertering

Iedereen die af en toe last heeft van spijsverteringsproblemen zoals constipatie of een onregelmatige transit, zou lijnzaad in z’n medicijnkastje moeten zetten. Lijnzaad wordt ook wel eens toverzaad genoemd voor mensen met een moeizame spijsvertering. En die bijnaam heeft lijnzaad écht wel terecht verworven. Ontdek hier meer over de positieve invloed van lijnzaad op je spijsvertering!

Nicecream: het lekker gezonde ijs! + Recept mango nicecream

door Marina Cluysen, op 17 augustus 2017, Voeding

Heb jij al ooit gehoord van nicecream? Met de ‘n’ van ‘nog’. Als je het eens geproefd hebt, wil je er namelijk nog, nog, nog van :-)! Nicecream is een heerlijk gezonde variant van de gekende, klassieke ijscrème. Nicecream is lekker én lief voor je lijn! Ontdek hier wat <strong>nicecream</strong> is én hoe je het zelf in een oogwenk maakt!

Een ode aan avocado-olie: alle gezondheidsvoordelen van avocado-olie op een rij

door Marina Cluysen, op 17 augustus 2017, Voeding
Avocado-olie gezondheidsvoordelen

Hoewel de avocado zelf ondertussen vlot zijn weg gevonden heeft naar onze keukens, is het gebruik van avocado-olie nog niet zo ingeburgerd. Vandaag daarom een pleidooi voor het gebruik van avocado-olie. Want <strong>avocado-olie</strong> is top!

Is je darmflora verstoord? 10 tips die je darmflora herstellen!

door Marina Cluysen, op 12 augustus 2017, Spijsvertering
Darmflora herstellen

Loopt jouw spijsvertering niet zoals het moet? Heb je met andere woorden wel eens last van constipatie, diarree, een opgeblazen gevoel of andere spijsverteringsklachten? Misschien is je darmflora verstoord. Ontdek hier hoe je je darmflora herstellen kan!

Last van winderigheid? Je kan winderigheid stoppen met voeding!

door Marina Cluysen, op 3 augustus 2017, Spijsvertering
Winderigheid stoppen

Iedereen laat af en toe een windje. Zo’n 13 à 21 windjes per dag, om precies te zijn. Stiekem weliswaar, want ook al is het perfect normaal om af en toe een windje te laten, het blijft toch een beetje gênant. Sommige mensen laten echter veel meer windjes. Zij hebben last van winderigheid (en vaak ook van een opgeblazen gevoel). Gelukkig kan je winderigheid stoppen met de juiste voeding.

7 natuurlijke tips bij droge ogen in de zomer

door Marina Cluysen, op 28 juli 2017, Ogen
natuurlijke tips bij droge ogen

Droge ogen zijn veelvoorkomend in de zomermaanden. De zon en de airco drogen je ogen namelijk uit. Droge ogen kunnen erg vervelend zijn: ze gaan jeuken en voelen pijnlijk aan. Bovendien kan je door je droge ogen zelfs last krijgen van hoofdpijn! Deze 10 natuurlijke tips bij droge ogen (in de zomer) bieden snel de nodige verfrissing.

Houd je vocht vast? Deze vochtafdrijvende voeding helpt!

door Marina Cluysen, op 19 juli 2017, Voeding
Vochtafdrijvende voeding

Ondertussen is het juli en zitten we alweer pal in de zomer. Dat wilt zeggen dat iedereen geniet van het mooie weer en hopelijk ook van wat welverdiende vakantie en rust. Veel mensen hebben door het warme weer extra veel last van vocht vasthouden. Jij ook? Dan kunnen bepaalde voedingsmiddelen wel eens de oorzaak zijn. Vervang ze door onderstaande vochtafdrijvende voeding en je merkt snel resultaat.

Je cholesterol verlagen? Maak komaf met deze 5 slechte gewoontes!

door Marina Cluysen, op 8 juli 2017, Voeding
cholesterol verlagen

Iedereen maakt zich wel eens zorgen om z’n cholesterol. Te veel (slechte!) cholesterol is immers niet goed voor je. Het is een stille killer die ongemerkt schade aanricht in je lichaam. Bang dat je te veel cholesterol hebt? Door komaf te maken met deze 5 ongezonde gewoontes, kan je ook in 1x je cholesterol verlagen.

Deze 5 ongezonde voedingsmiddelen zijn eigenlijk goed voor je!

door Marina Cluysen, op 1 juli 2017, Voeding
Ongezonde voedingsmiddelen

Frietjes. IJsjes. Snoep. Frisdrank. Pasta. Sommige voedingsmiddelen staan op de ‘de zwarte lijst’. Zij hebben ooit de stempel ‘ongezond’ gekregen en staan sindsdien op het verbodslijstje van heel wat mensen. Niet altijd even terecht… Deze ‘ongezonde voedingsmiddelen’ zijn eigenlijk wél gezond!

Voed je geheugen: voeding voor een beter geheugen

door Marina Cluysen, op 20 juni 2017, Voeding
Voeding voor een beter geheugen

Juni = examenmaand. Tijd om je op te sluiten in je slaapkamer met een stapel boeken en te proberen om alle leerstof te verwerken en op te slaan. Liters koffie en andere cafeïnerijke drankjes moeten het leerproces vergemakkelijken. Om al die dikke cursussen vanbuiten te blokken, kan je immers alle hulp gebruiken die er is! Wist je dat je voeding ook een effect heeft op je geheugen? Deze voeding voor een beter geheugen is de perfecte basis tijdens de examens!

Examenvrees: tips om examenspanning tegen te gaan

door Marina Cluysen, op 2 juni 2017, Stress
Examenvrees

Je knieën knikken, je stem stokt in je keel, je mond voelt droog, je hartslag versnelt, … De gedachte aan examens alleen al, is voldoende voor je lichaam om helemaal op hol te slaan. Komt je bekend voor? Dan is de kans groot dat jij te kampen hebt met examenvrees. Gegrond of niet, vervelend is het in elk geval. Zeker als je door examenspanning helemaal dichtklapt en niet meer in staat bent om je examen correct af te leggen. Met deze tips ga je examenspanning tegen!

Je metabolisme verhogen met voeding: 3 smoothies

door Marina Cluysen, op 22 mei 2017, Voeding
Metabolisme verhogen - smoothies

Je metabolisme bepaalt hoeveel je kan eten zonder bij te komen. Hoe trager je metabolisme, hoe moeilijker het is voor jou om op gewicht te blijven. Hoe sneller je metabolisme daarentegen, hoe sneller je eten verteerd wordt en hoe makkelijker je dus op gewicht kan blijven. Het goede nieuws? Je kan je metabolisme verhogen met voeding. Deze 3 smoothies stimuleren je metabolisme.

Je haren beschermen tegen de zon: 4 tips

door Marina Cluysen, op 18 mei 2017, Tips van de herboriste
Bescherm je haren tegen de zon

Heb je ook al eens gemerkt dat je haren in de zomermaanden een pak droger aanvoelen en dat ze moeilijker te stylen zijn? Niet toevallig; de zon droogt je haren uit. Als je dan ook nog eens naar het strand of zwembad trekt voor een verkoelende duik, laat dat zich al helemaal snel zien en voelen aan je haren. Wil jij je haren beschermen tegen de zon en een strobosje op je hoofd voorkomen? Bekijk dan onze 4 tips!

Detox je lever in 72 uur en boost je metabolisme

door Marina Cluysen, op 10 mei 2017, Voeding
Détoxifiez votre foie

Je kan je lever een beetje vergelijken met het ‘poetsvrouwtje’ van je lichaam. IJverig ontdoet hij je lichaam namelijk van alle gif- en afvalstoffen. Alleen… Door de vele ‘rommel’, komt ie amper nog aan poetsen toe. Gevolg? Je voelt je suf, lusteloos, het lukt je niet om gewicht te verliezen, … Herkenbaar? Dan is het tijd om je lever te reinigen. <strong>Detox je lever</strong> in 72 uur met deze tips!

1 2 3 19