A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Vitamine D tekort: de gevolgen voor je gezondheid

door Marina Cluysen, op 17 november 2017, Tips van de herboriste
Vitamine D tekort

In ons koude Belgenlandje hebben heel wat mensen te kampen met een vitamine D tekort. Niet abnormaal: het zonnetje is bij ons minder vaak aanwezig dan bij onze warmere zuiderburen én onze levensstijl is veel meer gericht op tijd binnenshuis dan buitenshuis. Wanneer de zon er dan toch is, zitten we met andere woorden binnen. Een vitamine D tekort heeft best wel wat gevolgen voor je gezondheid. Ontdek hier alles over vitamine D en een vitamine D tekort.

Wat doet magnesium in je lichaam en waarvoor hebben we magnesium nodig?

door Marina Cluysen, op 24 oktober 2017, Slaap
wat doet magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor zowat alle lichaamscellen. Het wordt gebruikt in meer dan 300 chemische processen in je lichaam. Magnesium wordt voornamelijk opgeslagen in je organen en botten. Eén van z’n hoofdtaken is dan ook ervoor zorgen dat je spieren en zenuwen gezond blijven. Hoewel magnesium voldoende voorkomt in diverse voedingsmiddelen, heeft zo’n 60% van de Belgische bevolking toch te kampen met een magnesiumtekort. Lees verder en ontdek wat er gebeurt met je lichaam bij magnesiumdeficiëntie.

Top 5 oorzaken van stress op het werk + oplossing

door Marina Cluysen, op 14 september 2017, Stress
oorzaken van stress op het werk

Gedurende één dag komen we ongeveer 40x in aanraking met stresserende situaties. Voor veel mensen is hun werk zo’n bron van stress. Volgens Vacature.com heeft 60% van alle Belgen last van stress op het werk. 33% van hen, zou hun bedrijf zelfs graag op (korte) termijn willen verlaten (en ontsnappen aan de stress). Ontdek hier de 5 belangrijkste oorzaken van stress op het werk, mét een oplossing!

Burn-out, overspannen of stress? De 12 stappen naar een burn-out

door Marina Cluysen, op 1 september 2017, Stress

Pakweg drie jaar geleden, hadden de meesten onder ons nog nooit gehoord van een burn-out. Intussen kennen we allemaal wel minstens één iemand die er al mee te maken kreeg. Vaak helemaal uit het niets. Of zo lijkt het toch. Een burn-out ontstaat echter niet van de ene dag op de andere. Er gaat doorgaans een heel proces aan vooraf. Dit zijn de<strong> 12 stappen naar een burn-out! </strong>

Oh nee, diarree! De 5 beste natuurlijke tips bij diarree

door Marina Cluysen, op 26 augustus 2017, Spijsvertering
Diarree

Oh jee, diarree! Een kleine storing in je spijsverteringsstelsel, met erg vervelende gevolgen. Spurtjes naar het toilet en maagkrampen bijvoorbeeld. Vandaag onthul ik mijn <strong>5 beste natuurlijke tips bij diarree</strong>, zodat je in de toekomst weet wat te doen :-)!

De positieve invloed van lijnzaad op je spijsvertering

door Marina Cluysen, op 18 augustus 2017, Spijsvertering
Lijnzaad spijsvertering

Iedereen die af en toe last heeft van spijsverteringsproblemen zoals constipatie of een onregelmatige transit, zou lijnzaad in z’n medicijnkastje moeten zetten. Lijnzaad wordt ook wel eens toverzaad genoemd voor mensen met een moeizame spijsvertering. En die bijnaam heeft lijnzaad écht wel terecht verworven. Ontdek hier meer over de positieve invloed van lijnzaad op je spijsvertering!

Nicecream: het lekker gezonde ijs! + Recept mango nicecream

door Marina Cluysen, op 17 augustus 2017, Voeding

Heb jij al ooit gehoord van nicecream? Met de ‘n’ van ‘nog’. Als je het eens geproefd hebt, wil je er namelijk nog, nog, nog van :-)! Nicecream is een heerlijk gezonde variant van de gekende, klassieke ijscrème. Nicecream is lekker én lief voor je lijn! Ontdek hier wat <strong>nicecream</strong> is én hoe je het zelf in een oogwenk maakt!

Een ode aan avocado-olie: alle gezondheidsvoordelen van avocado-olie op een rij

door Marina Cluysen, op 17 augustus 2017, Voeding
Avocado-olie gezondheidsvoordelen

Hoewel de avocado zelf ondertussen vlot zijn weg gevonden heeft naar onze keukens, is het gebruik van avocado-olie nog niet zo ingeburgerd. Vandaag daarom een pleidooi voor het gebruik van avocado-olie. Want <strong>avocado-olie</strong> is top!

Is je darmflora verstoord? 10 tips die je darmflora herstellen!

door Marina Cluysen, op 12 augustus 2017, Spijsvertering
Darmflora herstellen

Loopt jouw spijsvertering niet zoals het moet? Heb je met andere woorden wel eens last van constipatie, diarree, een opgeblazen gevoel of andere spijsverteringsklachten? Misschien is je darmflora verstoord. Ontdek hier hoe je je darmflora herstellen kan!

Last van winderigheid? Je kan winderigheid stoppen met voeding!

door Marina Cluysen, op 3 augustus 2017, Spijsvertering
Winderigheid stoppen

Iedereen laat af en toe een windje. Zo’n 13 à 21 windjes per dag, om precies te zijn. Stiekem weliswaar, want ook al is het perfect normaal om af en toe een windje te laten, het blijft toch een beetje gênant. Sommige mensen laten echter veel meer windjes. Zij hebben last van winderigheid (en vaak ook van een opgeblazen gevoel). Gelukkig kan je winderigheid stoppen met de juiste voeding.

7 natuurlijke tips bij droge ogen in de zomer

door Marina Cluysen, op 28 juli 2017, Ogen
natuurlijke tips bij droge ogen

Droge ogen zijn veelvoorkomend in de zomermaanden. De zon en de airco drogen je ogen namelijk uit. Droge ogen kunnen erg vervelend zijn: ze gaan jeuken en voelen pijnlijk aan. Bovendien kan je door je droge ogen zelfs last krijgen van hoofdpijn! Deze 10 natuurlijke tips bij droge ogen (in de zomer) bieden snel de nodige verfrissing.

1 2 3 19