background

Het bedrijf Biohorma BV

Biohorma BV, opgericht in 1955, is één van Nederlands grootste producenten van natuurlijke gezondheidsproducten, bekend onder de merknaam A.Vogel. Daarnaast produceert Biohorma ook reform en voedingsmiddelen.

Biohorma ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed assortiment zelfzorgproducten. Enkele bekende producten zijn onder andere Echinaforce, Cinuforce, Pollinosan, Alchemilla complex en Famosan. De natuurlijke gezondheidsproducten van A.Vogel worden bovendien door veel huisartsen voorgeschreven. 

Biohorma is gevestigd in Elburg, de A.Vogel tuinen bevinden zich op Landgoed Zwaluwenburg, tussen Elburg en ’t Harde. Hier wordt het overgrote deel van de planten, die nodig zijn voor de A.Vogel producten, op ecologische wijze gekweekt (met EKO-keur). Dus zonder kunstmeststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen.

Biohorma is partner van het Zwitserse Bioforce AG, dat in 1963 is opgericht door Alfred Vogel met als doel mensen te helpen met natuurlijke gezondheidsproducten van hoge kwaliteit. Bioforce is actief in meer dan dertig landen over de hele wereld.Biohorma heeft circa 140 medewerkers in dienst en is gericht op de Benelux. 

Missie

Mensen op natuurlijke wijze helpen gezond te worden en te blijven volgens de levensvisie en levenswijze van Alfred Vogel: met geloof in de kracht van de natuur, het zelfherstellende vermogen van het lichaam, het evenwicht tussen lichaam en geest én als het nodig is natuurlijke, effectieve gezondheidsproducten.  

Historie Biohorma

1955 Oprichting Biohorma BV
1965 Start eigen fabricage
1967 Verhuizing naar Elburg en start van de A.Vogel Tuinen (eigen kwekerij)
1984 Opening nieuwe tablettenfabricage
1985 Opening nieuw fabricagegebouw
1990 Opening nieuw fabricage- en laboratoriumcomplex
1991 Opening nieuw opslagcomplex
2000 Opening nieuwe tabletteerfabricage en ingebruikname zweefbeddroger
2005 Opening nieuwe productie- en opslagruimten  

Kwaliteit

De productie van Biohorma verloopt volgens internationaal erkende farmaceutische normen, de zogenaamde GMP-normen (Good Manufacturing Practices). Dit houdt in dat alle werkzaamheden, vanaf het zaaien tot en met het verzenden van het eindproduct, zijn geprotocolleerd en omschreven in procedures. Gedurende het fabricageproces worden strenge regels gehanteerd op het gebied van hygiëne van personen, machines, grondstoffen, materialen en fabricageruimten. Dit hele proces staat bovendien onder streng apothekerstoezicht. Integrale kwaliteitszorg met zorgvuldige en gedocumenteerde in-process controles, zorgt dat de natuurlijke gezondheidsproducten van A.Vogel aan hoge kwaliteitsnormen voldoen.  

Wetenschappelijk onderzoek

Biohorma bevordert wetenschappelijk onderzoek naar natuurlijke gezondheidsproducten. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen staf van academici, gespecialiseerd in de medische, farmaceutische en biologische wetenschappen. Biohorma onderhoudt contacten en samenwerkingsverbanden met universiteiten en universiteitsklinieken in verschillende Europese landen. Daarnaast werkt Biohorma samen met haar Zwitserse partner Bioforce bij fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>