background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Curry van bloemkoolrijst

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 10 porties
  • Prep: 15 min
  • Makkelijk
  • 10 porties
Recept curry van bloemkoolrijst

Deze hartige vegetarische maaltijd wordt op smaak gebracht met een door de Indiase keuken geïnspireerde kruidencombo, waardoor je keuken ongelooflijk lekker ruikt! Het is eenvoudig te maken, lekker en gezond - wat wil je nog meer!?

Rachel Foyle

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterzaadjes
  • 2 sjalotjes, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel currypoeder
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 250 gram tomatenpuree
  • 30 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 150 gram natuurlijke yoghurt
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 50 gram amandelen
  • Herbamare® Original kruidenzout

Recept Curry van bloemkoolrijst

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak nog een minuut.
  2. Laat de bloemkool 3-4 minuten sudderen. Laat uitlekken, en voeg de kurkuma, kerriepoeder, gember, tomatenpuree, water, sojasaus en Herbamare Original toe. Meng het geheel en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
  3. Meng de bloem en yoghurt en roer dit door de curry. Garneer met koriander en amandelen.

Tip:

Geserveerd met bruine rijst is dit voedzaam, gemakkelijk te maken en gemakkelijk aan te passen.

Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. Geniet ook mee van haar lekker gemakkelijke recepten!