A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept ovenpompoen met aardappelen

Home / Recepten / Recept ovenpompoen met aardappelen

Recept ovenpompoen met aardappelen

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Dit typisch herfstige gerecht is een streling voor het oog en je smaakpapillen. Als hoofdgerecht is het een volledige vegetarische schotel maar het kan ook als aromatisch bijgerecht geserveerd worden met een lekker stukje vlees of vis.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 4 porties

Recept ovenpompoen met aardappelen

De pompoen wassen, halveren en de zaden eruit halen. Niet schillen.

De vrucht in ongeveer 2 cm dikke schijven snijden, in een ovenschaal of direct op een bakblik leggen. De ajuinen schillen en in zes stukken snijden. De aardappelen ook schillen en in schijven snijden.

Alles bij de pompoen leggen, met Herbamare kruidenzout en peper op smaak brengen. De olijfolie erover gieten en in de oven garen op 160° gedurende 30 minuten.

Strooi na een half uur bakken tijm en rozemarijn over het gerecht en laat de schotel nog 5 minuten in de oven verder garen.

Smakelijk!

Tip

Gooi de zaden niet weg. Deze zijn gezond en bevatten veel zink en stoffen die de mannelijke vruchtbaarheid bevorderen en prostaatvergroting tegengaan.

De zaden moeten worden gedroogd en gepeld vooraleer ze te eten.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje