Wanneer intern zoeken wordt geactiveerd, worden persoonlijke gegevens zoals je IP-adres doorgegeven aan onze Cludo zoekmachine. De gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar een derde land. Klik hier als je de interne zoekfunctie wilt weergeven. Meer informatie over gegevensbescherming vind je hier: Gegevensbescherming.
60 gram geraspte kokos en 60 gram Bambu om de truffels in te wentelen
optioneel: 1/2 tot 1 tl chilipoeder, kaneel, kardemom, sinaasappel- of citroenrasp (of andere smaken)
Recept Bambu kokostruffels
Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje.
Schaaf de chocolade zo fijn mogelijk en voeg het samen met de kokosolie in een kom.
Verhit de kokosmelk en Bambu in een pan tot net tegen het kookpunt aan. Giet de kokosmelk met Bambu in de kom en roer het mengsel ondertussen zachtjes. Te hard roeren, maakt de chocolade korrelig. Roer de vanille er rustig doorheen.
Giet het mengsel in een bewaarbakje, sluit het af met een deksel en laat het in de koelkast min. 4 uur harden.
Schep na het harden met een theelepel steeds kleine beetjes van het truffelmengsel. Draai met de handen tot bolletjes.Wentel de helft van de truffels één voor één door de Bambupoeder, en de andere helft door de geraspte kokos.