A.Vogel Blog

Taal/Langue

Citroenzoentjes

Home / Recepten / Citroenzoentjes

Citroenzoentjes

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering
Hetty Crèvecoeur

Deze citroenzoentjes zijn heerlijk fris en zoet van smaak door de natuurlijke suikers in de dadel. De cashewnoten houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Een verantwoord tussendoortje!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 10 stuks

Hoe bereid je citroenzoentjes

Laat de cashewnoten een nacht weken in water en spoel voor gebruik af (als je weinig tijd hebt kan je deze stap overslaan). Haal de pit uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Snijd het vanillestokje doormidden en vervolgens nog een keer door de lengte. Schraap vervolgens met de botte kant van een mes het merg uit het vanillestokje.


Doe de dadels, het vanillemerg, 1 eetlepel kokos, de cashewnoten en de rasp van de citroenschil in een keukenmachine en mix totdat je een consistente, dikke massa hebt. Draai hiervan kleine balletjes en rol deze door de overgebleven geraspte kokos. De balletjes bewaar je het beste in de koelkast.


Speciaal voor A.Vogel werkt Hetty Crèvecoeur recepten uit. Hetty (1980) is natuurgeneeskundig therapeut en healthblogger. 

Zij werkt als freelance consultant met veel plezier samen met het bedrijf A.Vogel. Ze schrijft over voeding en gezondheid en begeleid wellnessprogramma’s. Op dit moment is ze bezig aan haar eerste boek over puur leven.


Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje