A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Buikvet verbranden in de overgang? Zo kan het!

door Marina Cluysen, op 5 september 2016, Beweging, Voeding
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Buikvet verbranden

Heb je ook al gemerkt dat je veel meer moeite moet doen om op gewicht te blijven sinds je in de overgang bent? En dat de kilootjes voornamelijk blijven plakken rond je buik? Jammer genoeg is ook dit weer een gevolg van de overgang. Een nuttig gevolg zelfs. Maar fijn? Neen… . Veel vrouwen zijn daarom non-stop op dieet vanaf het moment dat ze in de overgang zijn. Vaak heeft dit echter onvoldoende effect. Buikvet verbranden doe je namelijk ook door te bewegen. Krachttraining is een héle goeie. Lees maar even mee!

Om de terugvallende oestrogeenproductie op te vangen, gaat je lichaam in de overgang meer vet vasthouden. Oestrogeen wordt namelijk ook in vetcellen geproduceerd. Daardoor heb je minder last van overgangsklachten, want je lichaam blijft beter in balans door dat kleine buikje.

Maar wat als de kilootjes zich beginnen op te stapelen? Dan is het toch tijd om er iets aan te doen. Een klein buikje heeft namelijk heel wat voordelen tijdens de overgang, maar teveel is teveel. Ook hier :-). Teveel buikvet is namelijk erg ongezond en kan hartziektes en oestrogeendominantie veroorzaken!

Weg met dat buikje!

Buikvet verbranden overgang

Om hun gewichtstoename onder controle te houden, gaan veel vrouwen aan het diëten eens ze in de overgang zijn. Een slimme zet, want een menopauzedieet helpt je aan een gezond gewicht én smoort overgangsklachten in de kiem. Bepaalde voeding heeft namelijk een positief effect op je overvliegers, stemmingswisselingen, … . Omgekeerd kan ook, want andere voedingswaren hebben dan weer een negatief effect.

Gezonde voeding alleen volstaat echter niet. Ook lichaamsbeweging is noodzakelijk.

Buikvet verbranden met krachttraining

Hoe meer spieren je hebt, hoe makkelijker het is om gewicht eraf te houden. Krachttraining is daarom erg efficiënt om je gewicht onder controle te houden in de overgang en buikvet te verbranden. Het klinkt heel zwaar en drastisch, maar in realiteit valt dat best wel mee. Werken met lichte gewichtjes of je eigen lichaamsgewicht volstaat reeds. Je moet dan ook niet vrezen dat je eruit gaat zien als een bodybuilder. Krachttraining zorgt er gewoon voor dat je buik platter wordt, je armen slanker en je lichaam gestroomlijnder.

Daarnaast heeft krachttraining ook een positief effect op je botten. Met het ouder worden gaat er immers steeds meer spiermassa verloren waardoor je botten verzwakken en je metabolisme vertraagt.

En je hoeft echt niet elke dag in de weer te zijn! 2 à 3x per week enkele krachtoefeningen doen is al voldoende. Op internet vind je hele goede oefeningen om te doen. Zoek gewoon op ‘krachttraining voor vrouwen in de overgang’ en je krijgt een hele resem oefeningen te zien.

Probeer daarnaast dagelijks een half uurtje aan lichte beweging te doen zoals fietsen of wandelen.

Buikvet verbranden krachttraining

Metabolisme versnellen

Door meer spieren te kweken, versnel je ook je metabolisme. Hoe meer spierweefsel je hebt, hoe meer energie je verbruikt: spieren verbranden namelijk veel meer calorieën dan vet. Uit onderzoek blijkt dat 1 kg spieren goed is voor 35 à 50 verbrande calorieën op 1 dag. Als je dus 3 kg aan spierweefsel wint, verbrand je dagelijks ongeveer 100 à 150 kcal extra.

Daarnaast kan je je metabolisme versnellen door de juiste voeding te eten.

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.