A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / verstopte neus

Verstopte neus?

Snel weer vrij ademen met deze tips!

Heb je een verstopte neus door een verkoudheid? Niet leuk: het is één van de meest vervelende verkoudheidssymptomen! Noodgedwongen door je mond ademen dan maar? Echt niet! Maar wat kan je dan doen tegen een verstopte neus? Stomen, warme dranken drinken, hoogstand bij het slapen en pikant eten doen wonderen! Ontdek hier hoe dat komt!

Wat doen tegen verstopte neus?

Wat doen tegen verstopte neus?

Stoom inademen

Heb je een verstopte neus? Dan is het raadzaam om stoom te gebruiken om je neusverstopping te verlichten. Door de warmte en het vocht van de stoom kan je makkelijker ademen. Adem diep in boven een kom met heet water en doe een handdoek over je hoofd, zodat de stoom niet weg kan. Houd je hoofd zo dicht mogelijk bij het water en inhaleer zo diep mogelijk. Wel opletten dat je jezelf niet verbrand aan het hete water!

Warme dranken drinken

Drink hete kruidenthee, hete soep of een lekkere kop warme melk met honing als je een verstopte neus hebt. Op die manier ontzwelt je neus en wordt het neusslijm vloeibaarder.

Oefen tegendruk uit bij het snuiten

Vergeet niet om je neus regelmatig te snuiten. Doe dat door het vrije neusgat af te sluiten en het verstopte neusgat zachtjes te snuiten. Het lijkt misschien niet evident, maar het werkt wel efficiënt.

Zo hoog mogelijk liggen

’s Nachts kan de neusverstopping nog erger worden. Leg je hoofd daarom altijd zo hoog mogelijk door een aantal kussens op elkaar te stapelen. Zo stapelt het slijm zich niet op in je keel/neus en heb je minder last van een verstopte neus.

Verstopte neus? Eet pikant!

Pikant voedsel, zoals chilipepers en mosterd, zorgt ervoor dat het neusslijm loskomt. Ook uien bieden soelaas. Leg daarom een opengesneden ui op je nachtkastje. Vermijd zoete zuivelproducten, want die bevorderen de slijmvorming, waardoor je neusverstopping alleen maar erger wordt. Zure zuivelproducten zoals karnemelk en kwark kunnen wel. Kies liefst voor groenten en fruit, en laat voedsel dat zwaar op de maag ligt links liggen.

Neusspray zónder verslavende werking!

Wist je dat er in België jaarlijks ongeveer 6 600 000 neussprays verkocht worden? Een hele hoop! En een groot deel daarvan wordt gekocht door dezelfde personen. Zij zijn namelijk verslaafd aan chemische neussprays met het schadelijke Xylametazoline.

Verstopte neus - xylametazoline

Xylametazoline?

Xylometazoline is een schadelijke stof die in de meeste chemische neussprays zit. Het doet je neusslijmvlies slinken waardoor je weer lucht krijgt als je neus verstopt zit, maar het maakt je snel afhankelijk. Dit vanwege het rebound-effect: bij gebruik langer dan 3 – 5 dagen zwelt je neusslijmvlies nog meer op dan voor de behandeling. Daardoor voel je je nog benauwder dan tijdens een normale verkoudheid en dien je weer te sprayen.

Een natuurlijke neusspray is daarom een veiliger alternatief als je graag snel verlost wilt zijn van je verstopte neus. Cinuforce neusspray + menthol laat het neusslijmvlies slinken en maakt de doorgang naar de holtes vrij. Het verbetert de functie van de trilharen waardoor vreemde micro-organismen effectief kunnen worden afgevoerd en het probleem verdwijnt: het drukkende gevoel in het hoofd neemt snel af en de neus komt weer vrij. Cinuforce kan, indien nodig, veilig langdurig gebruikt worden.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje