background

Neuspeuteren: tijdverdrijf of noodzaak?


Wie last heeft van een droog neusslijmvlies, weet dat het geen onschuldig probleempje is. Het is pijnlijk en zelfs schadelijk voor je gezondheid. Je neus reinigt, bevochtigt en verwarmt ingeademde lucht.

Daarom is de binnenzijde van de neus bekleed met een slijmvlies boordevol klieren die slijm produceren. Dat slijm filtert de ingeademde lucht. Wie last heeft van droog neusslijmvlies is dan ook onvoldoende beschermd tegen bacteriën en virussen. Doe niet langer alsof je neus bloedt en pak het probleem meteen aan!

Symptomen van een droge neus

Allereerst zetten we de symptomen van een droog neusslijmvlies op een rijtje.

  • Vervelend, droog gevoel in de neus
  • Pijnlijk gevoel in de neus
  • Korstjes
  • Wondjes
  • Bloedneus als gevolg van beschadigd neusslijmvlies

Behandeling van droog neusslijmvlies

Mensen met een droog neusslijmvlies weten vaak niet wat ze er aan kunnen veranderen. Toch zijn er enkele simpele oplossingen.

  • Drink voldoende water. Je lichaam bestaat voor het overgrote deel gewoon uit water. Bij een tekort aan water zal je lichaam dan ook water onttrekken daar waar het kan, bijvoorbeeld aan je huid of aan je slijmvliezen om andere belangrijke lichaamsfuncties te kunnen verzekeren. Drink dus meer water zodat je slijmvliezen ook bevochtigd worden van binnenuit.

  • Droge lucht in huis en op je werk kan je wat vochtiger maken door bakjes water op de verwarming te zetten. Droge lucht in de auto? Zet het raam op een kiertje.

  • Buitenlucht bevat doorgaans veel meer water. Zet daarom de ramen dagelijks minstens een tiental minuten open.

  • Ga elke dag buiten wandelen. De frisse vochtige buitenlucht doet je neusslijmvlies echt goed.

Ondanks deze maatregelen toch nog last van een droog neusslijmvlies? Dan kan je Cinuforce neusspray droog neusslijmvlies en korstjes gebruiken. Het hyaluronzuur in deze spray bevochtigt je neusslijmvlies langdurig en verweekt de korstjes. De kamille verzacht en herstelt het neusslijmvlies.

En wat je ook doet: blijf uit je neus! Want door neuspeuteren beschadig je je toch al veelgeplaagde en gevoelige neusslijmvlies steeds weer. Bovendien breng je via je handen makkelijk bacteriën en virussen over naar je neus.

Ook last van droge neus?

Cinuforce neusspray droog neusslijmvlies en korstjes online bestellen

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>