Ingrediënten
- 100 gram gedroogde abrikozen, ongezwaveld
- 50 gram gedroogde dadels (zonder pitten) of gedroogde bananen
- 50 ml suikerstroop en 50 ml honing
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 snufje zout
- 200 ml lauwwarm water
- 30 gram amandelen
- 30 gram zonnebloemzaden
- 30 gram pijnpoompitten
- 30 gram sesamzaad
- 80 gram boter
- 250 gram muesli mengeling (biologisch)
- 12 eetlepels bloem
- 2 eieren
Recept Mueslirepen
- Abrikozen en dadels in blokjes snijden. De gedroogde bananen in stukjes breken. Amandelen, pitten en zaden lichtjes roosteren in een braadpan. Alles in een kom doen, water toevoegen en mengen. De muesli mengeling erbij doen.
- Suikersiroop, honing, kaneel en zout toevoegen. De zachte boter erbij doen en goed roeren. Vervolgens lepel per lepel de bloem eronder mengen en daarna één per één nog de eieren toevoegen en goed mengen.
- De oven ondertussen op 180°C laten voorverwarmen. Een bakblik van 30 x 35 cm lichtjes invetten.
- Vorm met 2 eetlepels hoopjes van het deeg en leg deze op het bakblik. Je kan ze glad strijken met de bolle kant van de lepel. In het midden van de oven plaatsen en 30 tot 40 minuten laten bakken.
Tip
Bewaar ze in een luchtdichte doos tussen 2 lagen bakpapier. Zo blijven ze 4 weken goed!