A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept mueslirepen

Home / Recepten / Recept mueslirepen

Recept mueslirepen

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

In dit muesli koekje zitten een hele berg vitaminen. Het is dus een uitstekende vitamine-leverancier, een tussendoortje voor jong en oud, krachtvoer voor sporters, geheugenvoeding bij examenperiodes en ideaal bij beroeps- en schoolstress.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 30 st.

Recept mueslirepen

Abrikozen en dadels in blokjes snijden. De gedroogde bananen in stukjes breken. Amandelen, pitten en zaden lichtjes roosteren in een braadpan. Alles in een kom doen, water toevoegen en mengen. De muesli mengeling erbij doen. 

Suikersiroop, honing, kaneel en zout toevoegen. De zachte boter erbij doen en goed roeren. Vervolgens lepel per lepel de bloem eronder mengen en daarna één per één nog de eieren toevoegen en goed mengen.

De oven ondertussen op 180°C laten voorverwarmen. Een bakblik van 30 x 35 cm lichtjes invetten.

Vorm met 2 eetlepels hoopjes van het deeg en leg deze op het bakblik. Je kan ze glad strijken met de bolle kant van de lepel. In het midden van de oven plaatsen en 30 tot 40 minuten laten bakken.

Tip

Bewaar ze in een luchtdichte doos tussen 2 lagen bakpapier. Zo blijven ze 4 weken goed!

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje