background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kipschnitzel met aardappelsalade en Herbamare

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Gemiddeld
  • 4 p.
  • Prep: 15 min
  • Gemiddeld
  • 4 p.
Kipschnitzel met aardappelsalade – recept van Jelle Beeckman in samenwerking met Njam! | Foto: Stephanie Bex

Een krokante kipschnitzel met een verrassende paneerlaag van paprikachips, geserveerd met een frisse aardappelsalade op smaak gebracht met Herbamare. Recept in samenwerking met Njam!

Kipschnitzel met aardappelsalade – recept van Jelle Beeckman in samenwerking met Njam! | Foto: Stephanie Bex

Ingrediënten

Voor de aardappelsalade:

  • 800 gr vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 el zure room
  • 0,5 citroen, het sap
  • 2 stengels lente-ui, fijngesneden
  • 2 el mayonaise
  • 0,5 komkommer, in stukken
  • 1 snuifje Herbamare kruidenzout
  • enkele sprietjes bieslook, fijngehakt

Voor de schnitzels:

  • 4 grote kipfilets
  • 1 snuifje Herbamare kruidenzout
  • 100 gr geribbelde paprikachips, verkruimeld
  • 3 el bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • olie of boter

Voor de afwerking:

  • 2 citroenen, gehalveerd
  • Parmezaanse kaas, grof geraspt

Bereiding kipschnitzel met aardappelsalade

Stap 1 – Aardappelsalade maken

  • Kook de aardappelblokjes gaar in licht gezouten water.

  • Giet af, spoel kort met koud water en laat helemaal afkoelen.

  • Meng de aardappelen met zure room, mayonaise, citroensap, lente-ui, komkommer, Herbamare kruidenzout en bieslook.

  • Zet koel weg.

Stap 2 – Schnitzels bakken

  • Snijd de kipfilets open en sla ze plat tussen twee vellen bakpapier.

  • Kruid met Herbamare.

  • Haal de filets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de verkruimelde paprikachips.

  • Bak de schnitzels in een ruime pan met olie of boter, ca. 3–4 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Stap 3 – Serveren

  • Leg de schnitzels op een bord en voeg de aardappelsalade toe.

  • Garneer met de citroenhelften, wat groen van de lente-ui en grof geraspte Parmezaanse kaas.

In samenwerking met Njam!

Foto’s: Stephanie Bex 

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >