Een krokante kipschnitzel met een verrassende paneerlaag van paprikachips, geserveerd met een frisse aardappelsalade op smaak gebracht met Herbamare. Recept in samenwerking met Njam!
Stap 1 – Aardappelsalade maken
Kook de aardappelblokjes gaar in licht gezouten water.
Giet af, spoel kort met koud water en laat helemaal afkoelen.
Meng de aardappelen met zure room, mayonaise, citroensap, lente-ui, komkommer, Herbamare kruidenzout en bieslook.
Zet koel weg.
Stap 2 – Schnitzels bakken
Snijd de kipfilets open en sla ze plat tussen twee vellen bakpapier.
Kruid met Herbamare.
Haal de filets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de verkruimelde paprikachips.
Bak de schnitzels in een ruime pan met olie of boter, ca. 3–4 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 3 – Serveren
Leg de schnitzels op een bord en voeg de aardappelsalade toe.
Garneer met de citroenhelften, wat groen van de lente-ui en grof geraspte Parmezaanse kaas.
Foto’s: Stephanie Bex
Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle
Ik schrijf me in >