background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Gemberchutney met peer

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • Prep: 10 min
  • Makkelijk
Recept gemberchutney met peer

Erg lekker op een belegd broodje, bij koud of gegrild vlees!

Ingrediënten

  • 1/2 kg stevige peren
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 groene peper
  • 1/8 kopje gehakte verse gember (reepjes)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel gehakte koriander
  • 1 kopje ciderazijn
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1,5 eetlepel witte suiker
  • zwarte peperbolletjes, gekneusd
  • Herbamare kruidenzout

Recept Gemberchutney met peer

  1. Maak de rode en groene peper schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe in een pan. Voeg gember, pepers, ui, koriander, ciderazijn en suiker toe en verwarm alles op een hoog vuur. 
  2. Laat op een zacht vuur verder koken tot de massa begint in te dikken. Regelmatig roeren en schuim van het mengsel scheppen tijdens het kookproces. Doe dan de perenstukjes erbij. 
  3. Proef en voeg peperbolletjes en Herbamare kruidenzout naar smaak toe en laat nog 5 minuten pruttelen. De peren mogen niet tot moes koken. Roer nog even tot alles mooi gemengd is. Deze chutney mag je zo heet mogelijk in met heet water afgewassen potjes gieten en dadelijk dichtdraaien. De chutney bewaart nog enkele maanden in een koele ruimte.

Tip:

Gebruik geen aluminium pan. Het materiaal kan reageren met het zuur van de azijn.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >