A.Vogel Blog

Taal/Langue

Gember chutney

Home / Recepten / Gember chutney met peer

Gember chutney met peer

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Erg lekker op een belegd broodje, bij koud of gegrild vlees!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk

Hoe bereid je een gember chutney met peer

Maak de rode en groene peper schoon en snijd alles in kleine stukjes. Doe in een pan. Voeg gember, pepers, ui, koriander, ciderazijn en suiker toe en verwarm alles op een hoog vuur.


Laat op een zacht vuur verder koken tot de massa begint in te dikken. Regelmatig roeren en schuim van het mengsel scheppen tijdens het kookproces. Doe dan de perenstukjes erbij.


Proef en voeg peperbolletjes en Herbamare kruidenzout naar smaak toe en laat nog 5 minuten pruttelen. De peren mogen niet tot moes koken. Roer nog even tot alles mooi gemengd is. Deze chutney mag je zo heet mogelijk in met heet water afgewassen potjes gieten en dadelijk dichtdraaien. De chutney bewaart nog enkele maanden in een koele ruimte.


Tip:

Gebruik geen aluminium pan. Het materiaal kan reageren met het zuur van de azijn.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje