A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept citroenmelissethee

Home / Recepten / Recept citroenmelissethee

Recept citroenmelissethee

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Citroenen leveren niet alleen grote hoeveelheden vitamine C maar citroenmelisse heeft als één van de weinige planten een gelijkaardige weerstandsverhogende werking als Echinacea purpurea. De natuurlijke suikers van de honing werken opwekkend en geven energie.

  • Kooktijd:
  • Makkelijk
  • 2 tassen

Recept citroenmelissethee

Pers de citroenen uit.  Verdeel het sap over 2 vuurvaste glazen. Vul de glazen met kokend water.

Doe in elk glas een tak citroenmelisse. Dek de glazen af en laat tien minuten staan.

Verwijder de takken citroenmelisse en voeg aan elk glas een theelepeltje honing toe.

Tip

In de plaats van verse citroenmelisse kan je ook gedroogde citroenmelisseblaadjes gebruiken. Zorg dat deze niet ouder zijn dan één jaar. Citroenmelisse kan je gemakkelijk zelf in je tuin kweken. De plant heeft geen speciale zorg nodig en komt elk jaar weer vanzelf terug. Je kan, tot de vorst komt, regelmatig takjes en blaadjes afknippen. Droog de citroenmelisse door hem uitgespreid op een krant in een warme kamer te leggen gedurende een dag of drie. Verkruimel dan de gedroogde blaadjes en bewaar ze in een donkere pot die je goed kan afsluiten (geen blik).

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje