Eet je gezond met A.Vogel recepten
Recept Carpaccio van venkel
Ingrediƫnten
- 400 gram venkel
- 50 gram zwarte olijven, zonder pit
- olijfolie om in te bakken
- 1 theelepel roze peperkorrels, gedroogd
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie met citroen
- Herbamare Original
- peper van de molen
Recept carpaccio van venkel
- Snij de venkel in 3-4 mm dikke schijven snijden, maar zorg ervoor dat ze aan de voet nog lichtjes aan mekaar blijven hangen. Snijd de olijven in vier.
- Bak de venkelschijven en stukjes olijven in hete olijfolie. Aan elke kant 2-3 minuten laten bakken tot de venkel licht gekleurd is. Laat de groenten dan op keukenpapier afdruppen.
- Leg de venkelschijven en de olijven daarna op een bord in kransvorm. Verkruimel de roze peperkorrels tussen de vingers en strooi dit erover.
- Meng het citroensap en de olijfolie met een beetje Herbamare en peper. Verdeel het mengsel over de carpaccio en laat 30 minuten afgesloten marineren.