background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept spicy mangochutney

  • Voorbereiding:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.
  • Prep: 25 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Recept spicy mangochutney

De nieuwe Herbamare Spicy geeft deze chutney een extra pittige touch en past daardoor perfect bij kaas en vleeswaren. Met wat noten en dadelbrood erbij kan je de zonsondergang al smikkelend tegemoet.

Ingrediƫnten

  • 1 eetrijpe mango (geschild en in blokjes)
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 rood pepertje (zaadjes eruit en in fijne stukjes gesneden)
  • 1 blokje gember van 3 cm (geschild en in stukjes)
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • snuifje Herbamare Spicy
  • sap van een halve limoen
  • scheutje witte wijnazijn
  • klontje roomboter (om in te bakken)

Recept spicy mangochutney

  1. Verhit wat roomboter in de pan. Fruit het sjalotje en de knoflook aan. Voeg vervolgens het pepertje en de gember toe. Roer dit goed door en doe vervolgens de blokjes mango, het sap van de limoen, de kokosbloesemsuiker, wijnazijn in de pan. Laat dit 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
  2. Breng de chutney op smaak met de Herbamare spicy. Laat het mengsel dan goed afkoelen. Bewaar de chutney in een glazen weckpot in de koelkast.

 

Pittige recepten voor de BBQ: download jouw gratis e-book

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>