background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept koolhydraatarm kruidenbrood

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 20 sn.
  • Prep: 10 min
  • Makkelijk
  • 20 sn.
Recept koolhydraatarm kruidenbrood

Als je minder koolhydraten wilt eten, is brood vaak het lastigst te vervangen. Niet getreurd! Want je maakt in een handomdraai je eigen, heerlijke koolhydraatarme kruidenbrood. Heerlijk met een beetje roomboter of wat tapenade!

Hetty Crèvecoeur

Ingrediënten

  • 200 gram courgette
  • 250 gram amandelmeel
  • 75 gram geitenroomkaas
  • 1 sjalotje (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (gesneden)
  • 4 eieren
  • 100 ml kokosolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1/2e theelepel Herbamare Original
  • flinke snuf zwarte peper
  • 1,5 theelepel bakpoeder of wijnsteenbakpoeder

Recept koolhydraatarm kruidenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Was de courgette en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze met de eieren, het sjalotje, knoflook, kokosolie en geitenkaas in een kom en meng met de staafmixer tot een homogene massa.
  3. Roer in een andere kom het amandelmeel, peper, Herbamare, rozemarijn en bakpoeder door elkaar.
  4. Meng het courgettemengsel door de droge bestanddelen en giet het mengsel in een bakblik. Bak het in 50 minuten gaar en laat goed afkoelen.

 

Speciaal voor A.Vogel werkt Hetty Crèvecoeur recepten uit. Hetty (1980) is natuurgeneeskundig therapeut en healthblogger. 

Zij werkt als freelance consultant met veel plezier samen met het bedrijf A.Vogel. Ze schrijft over voeding en gezondheid en begeleid wellnessprogramma’s. Op dit moment is ze bezig aan haar eerste boek over puur leven.

 

Inspiratie nodig om gezond te blijven?

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>