background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Pompoensoep

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 1,5 l.
  • Prep: 20 min
  • Makkelijk
  • 1,5 l.
Recept pompoensoep

Op 31 oktober vieren we Halloween. Daarbij horen uiteraard pompoenen! Haal het vruchtvlees uit de pompoen, kerf een eng gezicht in de schil, steek er een kaars in en voilà: jouw Halloweenversiering is klaar. Met het vruchtvlees maak je een heerlijke pompoensoep!

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 200 gram bloemig kokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 4 eetlepels yoghurt
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • Herbamare kruidenzout

Recept Pompoensoep

  1. Schil de pompoen, de aardappelen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Fruit de sjalot, knoflook en groenten samen in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep goed om.
  3. Blus de groenten met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix en breng op smaak met peper, Herbamare en nootmuskaat.
  4. Verdeel de soep over de borden en schep er een lepeltje yoghurt bij. Garneer eventueel nog met een plukje groen.

Tip: hoe moet je een pompoen snijden? 

Een pompoen snijden is niet zo makkelijk. Als je het niet slim aanpakt, kan je jezelf zelfs verwonden! In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je veilig een pompoen snijdt. 

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >