A.Vogel Blog

Taal/Langue

Pompoensoep

Home / Recepten / Pompoensoep

Griezelige pompoensoep

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Op 31 oktober vieren we Halloween. Daarbij horen uiteraard pompoenen! Haal het vruchtvlees uit de pompoen, kerf een eng gezicht in de schil, steek er een kaars in en voilà: jouw Halloweenversiering is klaar. Met het vruchtvlees maak je een heerlijke pompoensoep!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 1,5 liter soep

Hoe bereid je pompoensoep

Schil de pompoen, de aardappelen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.


Fruit de sjalot, knoflook en groenten samen in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep goed om.


Blus de groenten met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix en breng op smaak met peper, Herbamare en nootmuskaat.


Verdeel de soep over de borden en schep er een lepeltje yoghurt bij. Garneer eventueel nog met een plukje groen.

Tip: hoe moet je een pompoen snijden? 

Een pompoen snijden is niet zo makkelijk. Als je het niet slim aanpakt, kan je jezelf zelfs verwonden! In dit artike leggen we je stap voor stap uit hoe je veilig een pompoen snijdt. 

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje