A.Vogel Blog

How to: een pompoen snijden!

door Marina Cluysen, op 30 oktober 2015, Voeding

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Na goed zoeken, kijken en voelen heb je hem eindelijk gevonden: de perfecte pompoen. En daar ligt hij nu te blinken op het aanrecht. Klaar om versneden te worden. Alleen… hoe begin je daaraan? Het lijkt onmogelijk om door de dikke schil te snijden. Wij hebben enkele praktische tips voor jou!

 

pompoen-snijden

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de pompoen stabiel ligt. Leg daarom een vochtige theedoek onder een grote snijplank om te voorkomen dat de pompoen wegglijdt terwijl je snijdt. Je gebruikt trouwens best een houten of plastieken snijplank. Op een glazen snijplank gaat de pompoen sneller aan het rollen.
Nadat je de pompoen gewassen hebt, neem je een groot, scherp snijmes. Plaats het ergens bovenaan op de pompoenschil en steek het mes door de schil. Als de schil erg hard en dik is, heb je misschien een hamer nodig om het mes er in te krijgen.

pompoen-snijden

Snijd de pompoen vervolgens voorzichtig open tot beneden. Gebruik de muis van je hand om kracht te zetten. Draai de pompoen om zijn as en snijd nu de andere helft open tot beneden. De pompoen is nu in twee stukken gesneden.

pompoen-snijden

Vervolgens schep je alle pitten en zaadlijsten eruit met een grote lepel. Gooi de pitten niet weg! Als je ze roostert, heb je een lekkere en gezonde snack! Snijd de pompoenhelften vervolgens in kwartjes of smalle repen. Gebruik vervolgens een scherp mes om het vruchtvlees van de schil te ontdoen.
Wil je de pompoen liever roosteren? Dan laat je de schil er beter aan!

pompoen-snijden

Wanneer je pompoen volledig versneden is, kan je het vruchtvlees ongeveer één week bewaren in een luchtdichte doos in je koelkast.

Zo, opdracht volbracht. Jij kan pompoen snijden als een professional nu :). Klaar om aan het koken te gaan :)! Wij inspireren je graag met enkele lekkere en gezonde ideetjes.

Kookinspiratie

Je hebt nu een bergje mooie, goudgele pompoen-pompoensoep
blokjes voor je liggen. Maar wat doe je ermee? Pompoen is heerlijk in zoete en hartige gerechten. Je kan gaan voor klassiekers zoals pompoensoep, pompoentaart, pompoenpuree of simpelweg geroosterde pompoen. Of je kiest voor specialere varianten zoals pompoenravioli, pompoenwafels, gepekelde pompoen, … . Het is extreem veelzijdig en lekker. Je kan pompoen ook raspen en verwerken in brood, muffins of koekjes.

Deze overheerlijke provençaalse pompoensoep moet je trouwens écht uitproberen. Zo lekker! En snel klaar :)!

Pompoen voor baby’s

Pompoen is ook erg handig om te verwerken in babyvoeding. Het zit niet alleen boordevol ijzer, calcium en vitale vitaminen voor de groei en ontwikkeling van je baby, het is ook perfect om te mengen met minder populaire groenten zoals courgette of groene bonen, dankzij z’n zoete smaak. Ook gaat pompoen goed samen met rijst, fruit, vlees en vis.

Heb jij nog goede tips om een pompoen te snijden? Deel ze hieronder!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Voeding
Voeding en gezondheid: waarom zegt iedereen iets anders?

Het is je misschien wel eens opgevallen hoeveel verschillende visies en meningen er zijn over voeding en gezondheid. De één...

Close