Gezonde voeding

How to: een pompoen snijden!


Marina Cluysen

pompoen-snijden

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de pompoen stabiel ligt. Leg daarom een vochtige theedoek onder een grote snijplank om te voorkomen dat de pompoen wegglijdt terwijl je snijdt. Je gebruikt trouwens best een houten of plastieken snijplank. Op een glazen snijplank gaat de pompoen sneller aan het rollen.
Nadat je de pompoen gewassen hebt, neem je een groot, scherp snijmes. Plaats het ergens bovenaan op de pompoenschil en steek het mes door de schil. Als de schil erg hard en dik is, heb je misschien een hamer nodig om het mes er in te krijgen.

pompoen-snijden

Snijd de pompoen vervolgens voorzichtig open tot beneden. Gebruik de muis van je hand om kracht te zetten. Draai de pompoen om zijn as en snijd nu de andere helft open tot beneden. De pompoen is nu in twee stukken gesneden.

pompoen-snijden

Vervolgens schep je alle pitten en zaadlijsten eruit met een grote lepel. Gooi de pitten niet weg! Als je ze roostert, heb je een lekkere en gezonde snack! Snijd de pompoenhelften vervolgens in kwartjes of smalle repen. Gebruik vervolgens een scherp mes om het vruchtvlees van de schil te ontdoen.
Wil je de pompoen liever roosteren? Dan laat je de schil er beter aan!

pompoen-snijden

Wanneer je pompoen volledig versneden is, kan je het vruchtvlees ongeveer één week bewaren in een luchtdichte doos in je koelkast.

Zo, opdracht volbracht. Jij kan pompoen snijden als een professional nu :). Klaar om aan het koken te gaan :)! Wij inspireren je graag met enkele lekkere en gezonde ideetjes.

Kookinspiratie

Je hebt nu een bergje mooie, goudgele pompoen-pompoensoep
blokjes voor je liggen. Maar wat doe je ermee? Pompoen is heerlijk in zoete en hartige gerechten. Je kan gaan voor klassiekers zoals pompoensoep, pompoentaart, pompoenpuree of simpelweg geroosterde pompoen. Of je kiest voor specialere varianten zoals pompoenravioli, pompoenwafels, gepekelde pompoen, … . Het is extreem veelzijdig en lekker. Je kan pompoen ook raspen en verwerken in brood, muffins of koekjes.

Deze overheerlijke provençaalse pompoensoep moet je trouwens écht uitproberen. Zo lekker! En snel klaar :)!

Pompoen voor baby’s

Pompoen is ook erg handig om te verwerken in babyvoeding. Het zit niet alleen boordevol ijzer, calcium en vitale vitaminen voor de groei en ontwikkeling van je baby, het is ook perfect om te mengen met minder populaire groenten zoals courgette of groene bonen, dankzij z’n zoete smaak. Ook gaat pompoen goed samen met rijst, fruit, vlees en vis.

Meer tips om gezond te eten

Laatste wijziging op deze pagina: 28-07-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >