Ingrediënten
- 100 gram groene of bruine linzen
- 50 gram jonge zuringblaadjes
- 1/2 bundeltje platte peterselie
- 150 gram kerstomaten
- 1/4 blokje groentebouillon
- 2 eetlepels warm water
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1 theelepel mosterd
- Herbamare Original
- Herbamare Aroma
- peper van de molen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
Recept Linzensalade met zuring
- Laat de linzen weken in voldoende water gedurende enkele uren (of laat ze de hele nacht weken). Meng alle kruiden in een shaker. Snijd de zuringblaadjes in reepjes en hak de peterselie, inclusief de stengeltjes, fijn. Snij de tomaatjes in vieren.
- Laat de linzen koken in het weekwater (half toegedekt) gedurende 15 à 20 minuten. Ze moeten nog al dente zijn. Laat ze daarna uitlekken maar houd twee eetlepels van het kookvocht bij. In de nog warme pan meng je de linzen met de overige ingrediënten en de kruiden. Dek af en laat rusten. Dien lauw of warm op.
Opmerking: Laat de linzen koken zonder zout tot ze zacht zijn.
Tip
Dit recept kan ook als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen opgediend worden. Varieer door de zuring eens te vervangen door jonge spinazie. Je kan er ook stukjes kip aan toevoegen voor niet vegetarische gasten.