background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Linzensalade met zuring

  • Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 2 p.
  • Prep: min
  • Makkelijk
  • 2 p.
Recept linzensalade met zuring

Het is tegenwoordig niet altijd meer nodig om linzen te laten weken. Ze verteren echter veel beter als je ze toch enkele uren laat weken.

Ingrediënten

  • 100 gram groene of bruine linzen
  • 50 gram jonge zuringblaadjes
  • 1/2 bundeltje platte peterselie
  • 150 gram kerstomaten
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels warm water
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • Herbamare Original
  • Herbamare Aroma
  • peper van de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

Recept Linzensalade met zuring

  1. Laat de linzen weken in voldoende water gedurende enkele uren (of laat ze de hele nacht weken). Meng alle kruiden in een shaker. Snijd de zuringblaadjes in reepjes en hak de peterselie, inclusief de stengeltjes, fijn. Snij de tomaatjes in vieren.
  2. Laat de linzen koken in het weekwater (half toegedekt) gedurende 15 à 20 minuten. Ze moeten nog al dente zijn. Laat ze daarna uitlekken maar houd twee eetlepels van het kookvocht bij. In de nog warme pan meng je de linzen met de overige ingrediënten en de kruiden. Dek af en laat rusten. Dien lauw of warm op.

Opmerking: Laat de linzen koken zonder zout tot ze zacht zijn.

Tip

Dit recept kan ook als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen opgediend worden. Varieer door de zuring eens te vervangen door jonge spinazie. Je kan er ook stukjes kip aan toevoegen voor niet vegetarische gasten.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >