A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept linzensalade met zuring

Home / Recepten / Recept linzensalade met zuring

Recept linzensalade met zuring

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Het is tegenwoordig niet altijd meer nodig om linzen te laten weken. Ze verteren echter veel beter als je ze toch enkele uren laat weken.

  • Kooktijd:
  • Makkelijk
  • 2 p.

Recept linzensalade met zuring

  1. Laat de linzen weken in voldoende water gedurende enkele uren (of laat ze de hele nacht weken). Meng alle kruiden in een shaker. Snijd de zuringblaadjes in reepjes en hak de peterselie, inclusief de stengeltjes, fijn. Snij de tomaatjes in vieren.
  2. Laat de linzen koken in het weekwater (half toegedekt) gedurende 15 à 20 minuten. Ze moeten nog al dente zijn. Laat ze daarna uitlekken maar houd twee eetlepels van het kookvocht bij. In de nog warme pan meng je de linzen met de overige ingrediënten en de kruiden. Dek af en laat rusten. Dien lauw of warm op.

Opmerking: Laat de linzen koken zonder zout tot ze zacht zijn.

Tip

Dit recept kan ook als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen opgediend worden. Varieer door de zuring eens te vervangen door jonge spinazie. Je kan er ook stukjes kip aan toevoegen voor niet vegetarische gasten.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje