A.Vogel Blog

Taal/Langue

Quinoa salade

Home / Recepten / Quinoa salade

Quinoa salade

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Ben je op zoek naar een lichte maaltijd voor de zomerse dagen? Probeer deze mediterraanse quinoa salade. De quinoa is licht verteerbaar, evenals de groenten met hun frisse beet. Een dressing met olijfolie en citroensap geven een echt zomers accent.

  • Makkelijk
  • 2 porties

Hoe bereid je een quinoa salade

Weeg de quinoa af in een pannetje en was de korrels om later een bittere smaak te voorkomen. Bereid de quinoa volgens de verpakking. Verspreid de quinoa korrels op een bord en laat afkoelen. Fruit ondertussen kort het sjalotje en de blokjes courgette in wat olijfolie. Voeg daarna ook de paprikablokjes toe en laat even stoven. Zet aan de kant om af te koelen.


Zet een grote kom klaar. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de bleekselderijstengels in kleine stukjes. Doe de groenten in de schaal, samen met de olijven. Voeg de quinoa en het courgettemengsel toe bij de koude groentjes, wanneer ze afgekoeld zijn.


Dressing

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar, eventueel met een geperst teentje knoflook en wat fijngesneden platte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.


Schep de dressing door de quinoa salade. Voeg als laatste de fetablokjes toe aan de salade, zodat ze niet breken. Controleer voor het opdienen of je salade op smaak is. Voeg indien nodig nog wat Herbamare toe.


Lekker op zichzelf als gezonde lunch of als bijgerecht bij de barbecue!

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje