A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept bruschetta met parmaham en parmezaan

Home / Recepten / Recept bruschetta met parmaham en parmezaan

Recept bruschetta met parmaham en parmezaan

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Lekker en licht. De zuiderse ingrediënten doen je wegdromen naar warmere oorden!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 2 p.

Recept bruschetta met parmaham en parmezaan

Dag 1 (of ’s ochtends):

Maak een dag op voorhand een salsa met de kerstomaatjes, de olijfolie, knoflook en de rode ui. Snijd de kerstomaatjes en de rode ui in blokjes. Ontdoe de tomaten van hun pitjes. Doe ze samen in een potje en voeg hieraan de olijfolie toe.


Snijd 1 teentje knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Breng op smaak met Herbamare kruidenzout en peper en meng alles goed door elkaar.


Zet deze tomatensalsa in de frigo. Vergeet niet om hem tijdig uit de frigo te halen (ongeveer een uur voor je de bruschetta’s wilt afwerken). Indien de tomaatjes erg koud zijn, komt hun smaak namelijk niet tot zijn recht.


Dag 2 (of ’s avonds):

Verwarm de oven op 150°C op de grillstand. Snijd de ciabattabroodjes volledig open zodat je twee helften krijgt. In totaal heb je nu 4 broodjes. Leg de broodjes enkele minuten in de oven zodat ze krokant worden en wat extra kleur krijgen.


Pel het tweede teentje knoflook. Wrijf de binnenzijde van de ciabattabroodjes in met het teentje look.


Snijd de sneetjes Parmaham doormidden zodat je 4 stukjes krijgt. Leg op elk broodje een stuk Parmaham. Leg hierop enkele stukjes rucola-sla. Neem de tomatensalsa er bij en bedek de broodjes volledig met de salsa. Strooi hierna de snippertjes Parmezaanse kaas over de broodjes. Werk af met een blaadje basilicum voor wat extra kleur.


Leg de broodjes op een schotel.

Smakelijk!


Tip:

Je kan deze Bruschetta’s ook maken als voorgerecht voor een 6-tal personen (met dezelfde hoeveelheden). Maak dan kleinere stukjes brood en leg alles op een grote schaal. Geef iedereen een bordje en zet de schaal in het midden. Erg gezellig én lekker!


Je kan uiteraard ook een vegetarische variant maken door de Parmaham weg te laten. Ook de Parmazaanse kaas kan je eventueel weglaten, om het nog gezonder te maken.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje