Ontdek de perfecte match tussen romige hummus en kruidige shakshuka – een vegetarisch topgerecht met Herbamare.
Stap 1 – Hummus maken
Doe de kikkererwten, tahini, het citroensap en het kruidenzout in een hoge mengkom.
Mix met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe, tot je een romige, fluweelzachte textuur krijgt.
Spreid de hummus uit op een groot bord of schaal.
Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden. Zet opzij.
Stap 2 – Shakshuka bereiden
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
Fruit het sjalotje zachtjes. Voeg daarna het paprikapoeder en de komijnzaadjes toe.
Laat 1 minuut meebakken tot de specerijen beginnen te geuren.
Voeg de paprikablokjes en tomatenblokjes toe. Roer goed door.
Breng op smaak met Herbamare pikant en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maak kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei.
Zet een deksel op de pan en laat 6–8 minuten sudderen op laag vuur, tot de eiwitten gestold zijn en de dooiers nog zacht.
Stap 3 – Afwerken & serveren
Schep voorzichtig wat van de shakshuka in het kuiltje van de hummus.
Laat de rest er nonchalant omheen vallen.
Verkruimel de feta erover.
Strooi de verse peterselie en wat extra spicy kruidenzout.
Serveer met flatbread om in de hummshuka te dippen.
Foto en recept van Winnie Verswijvel
Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle
Ik schrijf me in >