A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept gevulde tomaten met boekweit

Home / Recepten / Recept gevulde tomaten met boekweit

Recept gevulde tomaten met boekweit

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Voor dit gerecht zijn vooral de grote, stevige vleestomaten geschikt die alleen ’s zomers te koop zijn.

  • Voorbereiding:
  • Medium
  • 4 p.

Recept gevulde tomaten met boekweit

Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de gele paprika in kleine blokjes en hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Bak het sjalotje, de knoflook, het laurierblad en de saffraan op een matig vuur in een pan met een goed afsluitbare deksel. Voeg de port toe en laat deze bijna geheel verdampen. Voeg vervolgens water, 1 eetlepel  Herbamare bouillonbasis en boekweit toe en verwarm het mengsel langzaam tot het kookt. Dek het geheel af en zet het 30 minuten in de oven. Verwijder nadien het laurierblad.

Snijd de bovenkant van de tomaten af. Hol de tomaten met een theelepel uit, bestrooi de binnenkant met Herbamare kruidenzout en zet ze ondersteboven om uit te lekken. Snijd het uitgeholde tomatenvlees klein en zet de helft weg, zonder het sap. Bestrooi de rest met peper en Herbamare Original en spreid het uit in een ovenschaal met deksel.

Zet de oven op 200°C. Snijd circa 8 plakken mozzarella en houd ze apart. Snijd de rest van de mozarella in kleine blokjes. Meng de mozzarellablokjes met het kleingesneden tomatenvlees (dat je apart hebt gehouden) en het boekweitmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de uitgelekte tomaten met het mengsel en leg daarop een plak mozzarella, wat basilicumblaadjes en de bovenkant van de tomaat. Zet ze in een ovenschaal en bak ze met het deksel erop gedurende 15 minuten in de oven. Verwijder daarna het deksel en laat ze vervolgens nog eens 15 minuten verder bakken.

Laat de schaal nadien circa 10 minuten met het deksel erop staan alvorens ze te serveren.

Tip

De alcohol verdampt bijna geheel tijdens het koken. Je kunt het gerecht bereiden en ’s nachts in de koelkast bewaren. De baktijd wordt dan 35 minuten.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje