A.Vogel Blog

Taal/Langue

bami goreng

Home / Recepten / Bami goreng

Bami goreng

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Mag het wat exotischer zijn? Deze overheerlijke Bambi Goreng doet je dromen van warmere oorden!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 4 porties

Hoe bereid je Bami Goreng

Kook de noedels al dente in 2 liter kokend en gezouten water (gedurende 7 minuten). Laat de noedels uitlekken maar zorg dat ze nog een beetje met water bedekt zijn. Voeg de kurkuma toe, goed roeren en laten sudderen gedurende 15 minuten. Laat de noedels uitlekken en koel ze af in een bad met koud water.  


Maak de groenten schoon, was ze en snij ze in reepjes. Maak de gele boleten en de Parijse champignons schoon en snij ze in schijfjes. Snij de ui in kleine blokjes.


Verhit de olie in een grote pan of wok. Leg de uien erin en dek af.  Voeg daarna de gehakte knoflookteen toe, de gele boleten, de Parijse champignons en het wortelconcentraat. Laat sudderen op zacht vuur.


Giet dan de bouillon erbij. Vervolgens beetje bij beetje de noedels en de resterende groenten toevoegen. Voor een betere smaak is het belangrijk de noedels en de groenten beetje bij beetje toe te voegen. Kruid elke keer nadat je een beetje noedels of groenten hebt toegevoegd bij met curcuma, curry, peper en Herbamare Original. Kruid de Mungobonenscheuten met Herbamare Aroma en de fijne kruiden vooraleer ze toe te voegen aan het gerecht.


Tip

Als groenten kun je kiezen voor wortelen, rode paprika, prei, kleine erwtjes, knolselder en tomaten in gelijke hoeveelheden.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje