Je kan je cholesterol op natuurlijke wijze verlagen door het gebruik van knoflook. In knoflook zitten namelijk twee stoffen die een cholesterolverlagende werking hebben: allinase en alliine. Maar ook andere voedingsmiddelen hebben een positief effect op je cholesterol. Ontdek er hieronder meer over!
Cholesterol is een belangrijke bouwstof voor cellen, gal en vitamine D, en wordt aangemaakt door de lever met behulp van verzadigde vetten. Het is een vetachtige stof die nodig is voor de bouw van celwanden in je lichaam.
Er is een verschil tussen goede en slechte cholesterol. Een hoge waarde van goede cholesterol is positief. Bij een hoger cijfer van slechte cholesterol moet je echter opletten. Het verhoogt namelijk de kans op hartklachten en aderverkalking. De ideale waarde ligt onder 200 mg/dl. Hierbij ligt de goede cholesterol (HDL) best boven 40 mg/dl en de slechte (LDL) onder 100 mg/dl.
Om de slechte cholesterol binnen de perken te houden, kan je zelf heel wat ondernemen. Je voeding aanpassen is de eerste belangrijke stap.
Daarnaast is het nodig om regelmatig te bewegen: op die manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd en krijgen lichaamscellen meer zuurstof.
Heb je overgewicht? Probeer dan zeker enkele kilootjes af te vallen. Ook dat heeft een positief effect op je slechte cholesterolgehalte.
Er zijn een heel aantal voedingsmiddelen die een cholesterolverlagend effect hebben. Vezelrijke voeding en voeding rijk aan omega 3 vetzuren bijvoorbeeld. Zij mogen niet ontbreken in je dieet. Ook onderstaande voedingstips helpen je op de goede weg als je je slechte cholesterol op natuurlijke wijze wilt verlagen:
Allisan van A.Vogel is een sterk geconcentreerd en gestandaardiseerd knoflookpreparaat dat geen knoflookgeur achterlaat. Het is goed voor de bloeddruk en heeft een positieve invloed op de cholesterol. Twee dragees per dag zijn voldoende om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 4000 mg te bereiken.
Allisan bevat de twee voornaamste werkzame stoffen van knoflook: allinase en alliine. Zij zijn gestandaardiseerd én bevinden zich gescheiden in de dragee. Daardoor komen de stoffen pas met elkaar in contact ín je lichaam, waarna ze worden omgezet in allicine. Hierdoor is de invloed van Allisan dragees vele malen krachtiger dan bij knoflookpreparaten waarin deze scheiding niet wordt toegepast.