background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept frittata van zoete aardappel: Sweet frittata

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 1 p.
  • Prep: 10 min
  • Makkelijk
  • 1 p.
Recept frittata van zoete aardappel: Sweet frittata

Lekker, licht en gezond lunchreceptje!

Ingrediƫnten

  • 1 kleine zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
  • 2 grote handen spinazie (200 gram)
  • 50 gram feta
  • 2 eieren
  • 2 sjalotjes
  • Herbamare en peper naar smaak
  • roomboter

Recept frittata van zoete aardappel: Sweet frittata

  1. Breng in een pot water aan de kook. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Kook de aardappel in 15-20 minuten gaar en giet af. 
  2. Kluts ondertussen in een kom de eieren los, voeg Herbamare en peper toe en vermeng de helft van de feta door de eieren. 
  3. Versnipper de sjalotjes. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en roer goed totdat deze geslonken is. Voeg vervolgens de stukjes zoete aardappel toe en roer nog 2 min door. 
  4. Zet het vuur dan heel zacht en giet het ei/feta mengsel in de pan. Bak de frittata in 10-12 minuten gaar. Verbrokkel in de laatste 4 minuten, wanneer de bovenkant bijna gestold is, de overgebleven feta over de frittata.

 

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>