background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept kalkoenburger

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 st.
  • Prep: 20 min
  • Makkelijk
  • 4 st.
Recept kalkoenburger

Je kan een avocado-salsa gebruiken als saus, of tzatziki. Een snuifje paprikapoeder in de tzatziki zorgt voor een beetje extra pit.

Ingrediënten

  • 500 gram kalkoengehakt
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
  • 1 ei
  • paneermeel (De hoeveelheid hangt af van de ‘natheid’ van je gehakt. Voeg voldoende toe zodat de hamburgers niet te nat zijn, maar ook niet te veel want dan worden ze te droog en brokkelig)
  • zongedroogde tomaten in olijfolie, in kleine blokjes gesneden
  • sla
  • fetakaas
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 rode ajuin, fijngesneden
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 ciabatta-broodjes

Recept kalkoenburger

  1. Fruit de ajuinen in wat olijfolie tot ze licht bruin zijn. Doe ze daarna in een grote kom samen met de kalkoen en alle andere ingrediënten.
  2. Maak met natte handen 4 hamburgers. Grill ze daarna of bak ze in een pan in wat olijfolie.
  3. Snijd een ciabattabroodje open en leg er een hamburger tussen, samen met sla en de zongedroogde tomaatjes en wat fetakaas.

 

Pittige recepten voor de BBQ: download jouw gratis e-book

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>