A.Vogel Blog

Taal/Langue

Kikkererwtenburgers

Home / Recepten / Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburgers

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering
Hetty Crèvecoeur

Koken zonder zout is best makkelijk als je kiest voor verse ingrediënten. Zo zijn deze kikker¬erwtenburgers een leuke vegetarische afwisseling op de barbecue. In plaats van zout gebruiken we Herbamare natriumarm en voor extra smaak zeekraal.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 10 kleine burgers

Hoe bereid je kikkererwtenburgers

Snipper het uitje en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in wat roomboter. Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Was de zeekraal, peterselie en koriander en snijd in kleine stukjes.


Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom. Voeg het ei, peper, Herbamare natriumarm, citroensap en de gefruite ui en knoflook aan de kikkererwten toe en pureer dit met een staafmixer tot een glad mengsel.


Bak in de pan de paprika in 3 minuten beetgaar en voeg op het laatst komijnzaad en kardemompoeder toe. Roer goed door.


Voeg de paprika, zeekraal, koriander, peterselie en havermout aan het kikkererwtenmengsel toe en roer goed door. Blijft het mengsel plakkerig? Doe er dan wat meer havermout bij. Zet de kom tien minuten of langer in de koelkast.


Maak dan met een natte hand balletjes van het mengsel en druk deze plat tot je een hamburgervorm hebt. De burgers kun je eventueel nog door wat havermout rollen. Bak ze op de BBQ in 10 à 12 minuten goudbruin. Keer de burgers in de tussentijd een paar keer om, maar druk ze niet aan anders blijven ze plakken op het rooster. Deze burgers kun je ook goed in de pan bakken met wat roomboter. Serveer de kikkererwtenburgers met een groene salade en tzatziki.

Speciaal voor A.Vogel werkt Hetty Crèvecoeur recepten uit. Hetty (1980) is natuurgeneeskundig therapeut en healthblogger. 

Zij werkt als freelance consultant met veel plezier samen met het bedrijf A.Vogel. Ze schrijft over voeding en gezondheid en begeleid wellnessprogramma’s. Op dit moment is ze bezig aan haar eerste boek over puur leven.


Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje