A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept lactosevrije kokos-custardtaart

Home / Recepten / Recept lactosevrije kokos-custardtaart

Recept lactosevrije kokos-custardtaart

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering
Hetty Crèvecoeur

Custard is een heerlijke, romige pudding die normaal van melk en eidooiers wordt gemaakt. Heb je een lactose-intolerantie en kun je melk niet goed verdragen? Niet getreurd: deze lactosevrije variant is klaar in een handomdraai! Deze kokoscustard is vullend en heerlijk als toetje, maar kan ook prima als gezond ontbijt gegeten worden.

  • Kooktijd:
  • Makkelijk
  • 6 p.

Recept lactosevrije kokos-custardtaart

  1. Scheid het eiwit van de eidooiers en kluts de eidooiers. Voeg in een steelpannetje de kokosmelk, de honing, merg uit het vanillestokje en snufje zout toe en breng lichtjes aan de kook.
  2. Voeg de helft van de warme kokosmelk toe aan de eidooiers terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg vervolgens de melk en eidooiers toe aan de overgebleven melk in de pan.
  3. Laat zachtjes koken onder voortdurende roeren totdat je de juiste dikte hebt. Laat de custard afkoelen en serveer met bosfruit.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje