background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept asperges uit de oven

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Medium
  • 4 p.
  • Prep: 10 min
  • Medium
  • 4 p.
asperges uit de ovenRecept asperges uit de oven

Asperges zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. De meeste mensen koken ze in water of stoven ze aan in wat boter. Maar ook als je ze bereid in de oven zijn ze overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 200 ml groentebouillon
  • Herbamare kruidenzout
  • ruwe rietsuiker
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bio-citroen
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt

Extra materiaal

  • Aluminiumfolie

Recept asperges uit de oven

  1. Schil de asperges en snij de droge uiteinden eraf.
  2. Neem een groot stuk aluminiumfolie en plooi deze in twee zodat je een schaal verkrijgt. Leg deze folie in een bakblik. Leg de asperges op het onderste stuk folie. Was de citroen met heet water en droog hem dan goed af. Vervolgens de citroenschil raspen. Snij ook vier schijfjes van de citroen af.
  3. Kruid de groentenbouillon bij met Herbamare kruidenzout en ruwe rietsuiker naar smaak en giet deze bij de asperges in de aluminiumfolie. Doe de schijfjes citroen, de geraspte citroenschil, peterselie, knoflook en boter ook erbij en plooi de folie aan de drie open kanten goed dicht.
  4. Prik er één keer in aan de bovenkant en zet het bakblik met de gevulde en goed gesloten folie in een hete oven op 160°C. Laat 30 à 35 minuten garen.
  5. Haal het gerecht uit de oven, snij de folie voorzichtig open en bestrooi de asperges naar smaak met de Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Tip:

In plaats van de folie kun je ook een vuurvaste kom met deksel gebruiken.

 

Inspiratie nodig om gezond te blijven?

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>