A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Wat is artrose en hoe artrose behandelen?

Wat is artrose en hoe artrose behandelen?

1

Heb jij na een rustpauze of na het slapen steeds last van pijnlijke gewrichten als je terug in beweging komt? En verdwijnt dat pijnlijke gevoel als je een tijdje beweegt? Dan is de kans groot dat je last hebt van artrose. Ontdek hier wat artrose is en hoe je artrose kan behandelen!

Wat is artrose?

Artrose, in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd, is een (pijnlijke) slijtage van het kraakbeen. Kraakbeen is het veerkrachtige weefsel dat de uiteinden van de botten in de gewrichten bekleedt. De kwaliteit en dikte van het kraakbeen gaan langzaam maar zeker achteruit, waardoor de boteinden niet meer soepel kunnen bewegen en steeds minder in staat zijn de krachten die op het gewricht komen te absorberen.

In plaats van het kraakbeen, moet het bot deze krachten nu opvangen. Het bot kan hierdoor breder worden of uitsteeksels krijgen, met functieverlies en pijn als gevolg. De klachten doen zich vooral voor na een periode van rust en nemen na enige beweging weer af.

Is artrose reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor +- 200 aandoeningen van de spieren, gewrichten en pezen. Je kan het opdelen in 4 hoofdgroepen. Artrose en osteoporose (botontkalking) behoren tot de groep van metabool-degeneratieve aandoeningen.

Hoe artrose behandelen?

Artrose is niet geschikt voor zelfmedicatie! Je raadpleegt daarom best een arts.

Je kan zelf gelukkig ook wel wat ondernemen om de pijn te verlichten. Bijvoorbeeld het glucosaminegehalte in je lichaam aanvullen. Glucosamine is immers één van de bouwstoffen voor kraakbeen. Je vindt glucosamine in A.Vogel Alchemilla + Glucosamine.

Lees daarnaast ook onze andere tips om artrose te behandelen.

Laatste wijziging op deze pagina: 09-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje