background

Hoe Herbamare Original® wordt gemaakt

Vers geoogst en verwerkt

Herbamare Original van A.Vogel is een heerlijke, 100% natuurlijke smaakmaker die een verrijking vormt voor al uw gerechten!
De unieke smaak van Herbamare Original vindt zijn oorsprong in de traditionele bereidingswijze en de verse biologische ingrediënten die gebruikt worden.
Hierdoor onderscheidt A.Vogel Herbamare Original zich van alle andere kruidenzouten. Herbamare bevat zeezout, kelp en veertien verschillende verse biologisch geteelde groenten, tuinkruiden en specerijen. Herbamare Original is rijk aan vitaminen en mineralen. Herbamare is dus niet alleen lekker maar bovendien gezond!


Lees hier hoe Herbamare Original wordt gemaakt....

In de Camargue aan de Zuidfranse kust wordt één van de grondstoffen van onze Herbamare® Original kruidenzout gewonnen: zeezout. Deze kustlijn biedt de ideale omstandigheden voor de ambachtelijke manier van het winnen van zeezout. Regelmatige laboratoriumcontroles op mogelijke schadelijke stoffen verzekeren jou van een hoge kwaliteit van de kruidenzoutproducten van A.Vogel.


Een typisch beeld, zoals je die in de zoutpannen vaak ziet: een traditionele “zoutboer” bij het winnen van het “witte goud”. Zoutpannen zijn vijvers van nog geen meter diep. Binnen deze vijvers laat men het water door de hitte verdampen, totdat er alleen maar een laagje zeezout op de bodem achterblijft. Deze eerste laag is vaak te dun om op te scheppen. Zodoende dat men opnieuw water, ter verdamping, in de zoutpan laat lopen. Door de kristallisatie komen nogal wat kleine en grote korrels voor die na twee tot drie wasbeurten perfect kunnen worden gebruikt. Dit proces van reinigen, trekken en aansluitend fijnmalen duurt meerdere maanden.


In het hart van de Elzas - in de buurt van Colmar - liggen de landbouwgebieden waar de andere ingrediënten van Herbamare worden geteeld: de verse groenten en kruiden uit gecontroleerde biologische teelt. In Colmar zelf staat de fabriek van A.Vogel waar het zeezout, de kruiden en groenten volgens het traditionele recept van Alfred Vogel samengevoegd worden tot het heerlijke kruidenzout.


Hier heeft de heer Schmidt een belangrijk aandeel in het proces, omdat er uiteindelijk ongeveer 200 ton van de fijnste groenten en aromatische kruiden van zijn land naar de A. Vogel fabriek in Colmar gaan.


De heer Schmidt – sinds de vroege jaren ‘60 Bio-boer in hart en nieren - is met recht trots op zijn biologische groenten die volgens de strengste richtlijnen gecertificeerd zijn. Onmiddellijk na de oogst worden de verse groenten en kruiden gesorteerd en met de hand schoongemaakt en gewassen.


Binnen maximaal 8 uur na de oogst worden de verse groenten en kruiden bij de A.Vogel fabriek bij Colmar afgeleverd. Daardoor wordt gegarandeerd dat zo min mogelijk van de waardevolle inhoudstoffen verloren zullen gaan en de volle smaak gehandhaafd blijft. In de volgende stap worden de groenten en kruiden nogmaals aan een kwaliteitscontrole onderworpen.


Zodra de ingrediënten voor de verdere vervaardiging vrij gegeven worden, worden de groenten en kruiden in een machine fijn gehakt.


Het kruiden- en groentemengsel wordt nu vermengd met het zeezout uit Zuid-Frankrijk in een verhouding van 1:2 (1 deel groente- en kruidenmengsel op 2 delen zeezout).


Dit mengsel wordt in speciale tonnen afgevuld (in maceraat). Deze maceraten worden in vochtige toestand tussen de 4 en 12 maanden opgeslagen. In deze tijd neemt het zeezout de geuren, etherische oliën en plantenstoffen op uit de kruiden en groenten.


Aan het einde van de opslagtijd wordt de inhoud van de maceraten voor het drogen in grote blikken verdeeld. De blikken worden vacuüm opgeslagen onder een temperatuur van maar liefst -40° Celsius.


Door het drogen in de grote blikken ontstaan de typische maceraat-blokken.


Deze maceraat-blokken worden met de hand klein gemaakt en fijngemalen.


Na de vermaling wordt het kruiden- en groentemengsel volautomatisch afgevuld in potten, volledig vrij van chemische bleekmiddelen, smaakversterkers, gluten en melksuikers. Voor een natuurlijke verzorging van het lichaam met jodium worden alle kruidenzout-varianten van Herbamare verrijkt met jodiumhoudende zeewier kelp. Kelp is een belangrijke toevoeging met een hoog gehalte aan eiwitten, mineralen en vitaminen en jodium.


Zo ontstaat er uit zeezout, kelp, verse groenten en kruiden een heerlijk mengsel die de volle smaak en kracht van de natuur vertegenwoordigt! Herbamare Original van A.Vogel is een heerlijke, 100% natuurlijke smaakmaker die een verrijking vormt voor al jouw gerechten!
Klik hier voor heerlijke recepten...


Pittige recepten voor de BBQ: download jouw gratis e-book

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>