Hoe Echinacea purpurea luchtweginfecties helpt te voorkomen

 

 

 

 

Meer weten over Echinacea purpurea

 

 

Alfred Vogel ontdekte Echinacea purpurea bij de Oglala Lakota-Indianen in Noord Amerika. Hij zag hoe de indianen de bladeren tot een papje kauwden dat ze op wonden legden om de genezing te bevorderen. Onder de indruk van de resultaten, nam hij de plant mee naar Zwitserland en ontwikkelde hij een uitstekend product voor de weerstand op basis van de Echincea-plant.

 

De naam Echinacea is afgeleid van het Griekse woord ‘echinos’ dat ‘egel’ betekent en verwijst naar het egelachtige uiterlijk van het bloemhoofd. De soortnaam 'purpurea' slaat op de kleur van de bloemen en betekent uiteraard 'purper'.

 

Echinacea purpurea, ook wel bekend als de rode zonnehoed, is een waardevolle medicinale plant met vier onderscheidende eigenschappen: het is antiviraal, antibacteriële, immunomodulerend en ontstekingsremmend. Deze eigenschappen maken van de rode zonnehoed een gewaardeerd natuurlijk middel om ons immuunsysteem te versterken en verschillende infecties te bestrijden.

 

Antivirale kwaliteit

 

De plant staat bekend om zijn antivirale eigenschappen. Het helpt bij het remmen van bepaalde virussen door hun vermogen om onze cellen binnen te dringen en te infecteren, te verstoren. Echinacea purpurea draagt zo bij tot de preventie en behandeling van virale infecties, zoals griep en verkoudheid.

 

Antibacteriële werking

 

De antibacteriële eigenschap van Echinacea purpurea komt voornamelijk voort uit het versterken van het immuunsysteem. Deze plant bevat bioactieve stoffen, zoals alkylamiden, polysacchariden en flavonoïden, die immuuncellen activeren en de immuunrespons van het lichaam versterken. Hierdoor kan het lichaam bacteriële infecties bestrijden.

 

Immunomodulerende werking

 

Echinacea purpurea werkt als een immunomodulator, wat betekent dat het ons immuunsysteem in balans brengt en versterkt. Het stimuleert de productie van essentiële immuuncellen, zoals lymfocyten en macrofagen, die een cruciale rol spelen in de verdediging tegen infecties. Bovendien verbetert het de coördinatie van immuunresponsen, waardoor ons lichaam beter in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden.

 

Ontstekingsremmende werking

 

Echinacea purpurea heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Overmatige ontsteking kan weefsels beschadigen en het immuunsysteem verzwakken. Door ontstekingen te beperken, bevordert Echinacea purpurea de genezing en het behoud van een goede gezondheid.

 

Door deze eigenschappen te combineren, biedt Echinacea purpurea een totaalaanpak om het immuunsysteem te ondersteunen.

 

 

DISCLAIMER – VRIJWARING 

De informatie op deze pagina wordt uitsluitend ter informatie gepubliceerd en is algemene informatie die geen rekening houdt met de persoonlijke situatie van elk individu. De genoemde resultaten kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

De informatie op deze pagina mag niet worden beschouwd als persoonlijk medisch advies. Er mag geen enkele behandeling worden ondernomen enkel op basis van de inhoud van deze pagina en de lezers wordt ten stelligste aangeraden om voor al hun vragen in verband met hun gezondheid en welzijn contact op te nemen met professionele gezondheidswerkers die geregistreerd staan bij de gezondheidsautoriteiten.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >