A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept broccotini salad

Home / Recepten / Recept broccotini salad

Recept broccotini salad

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Een salade is lekker en gezond... Maar steeds hetzelfde slaatje wordt algauw saai. Deze originele variant is super ter afwisseling!

  • Makkelijk
  • 1 p.

Recept broccotini salad

  1. Giet en spoel de quinoa af en laat uitlekken. Plaats in een pan met vers water en kook gedurende 8-10 minuten. Zet het vuur af, giet het water dat eventueel nog in de pan zit af en laat nog even nagaren met deksel op de pan.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de schil van de ui en snijd in ringen. Plaats broccoli en ui in pot met stoommandje. Zorg ervoor dat de bodem van de pan bedekt is met een paar centimeter water. Plaats het deksel op de pot en stoom gedurende 3-4 minuten tot de broccoli een heldergroene kleur heeft. Haal de groente uit het stoommandje en laat afkoelen.

Tips:

* Heb je geen stoommandje? Kook de broccoli en ui dan in een klein bodempje water in 3-4 minuten gaar.

* Doe de afgekoelde quinoa, broccoli en ui in een grote schaal. Verwijder de schil van de pompelmoes en snijd in partjes. Voeg toe aan de rest. Knijp nu het overgebleven hart van de pompelmoes uit boven een blender of maatbeker. Week cashewnoten gedurende 15 minuten in heet water. Giet af en plaats in de blender of maatbeker bij het sap van de pompelmoes. Gebruik de staafmixer of blender om er een mooie romige saus van te maken. Voeg eventueel wat koel water toe om de juiste romige structuur te krijgen. Breng deze dressing op smaak met Herbamare en verse, zwarte peper. Voeg toe aan de salade en gebruik je handen om de dressing te verdelen. Voeg postelein of spinazie toe. Serveer.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje