A.Vogel Blog

Taal/Langue

Risotto met spinazie

Home / Recepten / Risotto met spinazie

Risotto met spinazie

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Lekker recept uit de bio-keuken van Vreni Giger, restaurant Jägerhof in St Gallen.

  • Voorbereiding:
  • Medium
  • 4 porties

Hoe bereid je risotto met spinazie

Ui en knoflookteentje fijnsnijden. De helft hiervan in boter stoven. Voeg de rijst toe en bak even mee aan, blussen met de witte wijn en vervolgens 300 ml groentebouillon bijgieten. Laat lichtjes pruttelen op lage temperatuur.


De rest van de ui en knoflook in een andere pot stoven, de gewassen spinazie erbij voegen en laten slinken. Met een beetje witte wijn en de rest van de groentebouillon blussen. Voeg de voorgekookte risotto toe en laat nog eens opkoken. Dan laten pruttelen tot alle vloeistof opgenomen is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.


De rijst moet beetgaar zijn maar mag geen witte kern meer hebben. Als de rijst de goede consistentie heeft, roer je er wat boter en parmezaanse kaas door tot je een smeuïge massa krijgt (de risotto moet dik vloeibaar zijn).


Garneer met wat peper van de molen op de rand van het bord en een paar spinaziesnippers.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje