background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept risotto met spinazie

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Medium
  • 4 p.
  • Prep: 15 min
  • Medium
  • 4 p.
Recept risotto met spinazie

Lekker recept uit de bio-keuken van Vreni Giger, restaurant Jägerhof in St Gallen.

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 200 gram spinazie
  • 1 knoflookteentje
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 ml witte wijn
  • Parmezaanse kaas
  • boter en olijfolie
  • peper van de molen
  • Herbamare Original

Recept risotto met spinazie

  1. Ui en knoflookteentje fijnsnijden. De helft hiervan in boter stoven. Voeg de rijst toe en bak even mee aan, blussen met de witte wijn en vervolgens 300 ml groentebouillon bijgieten. Laat lichtjes pruttelen op lage temperatuur.
  2. De rest van de ui en knoflook in een andere pot stoven, de gewassen spinazie erbij voegen en laten slinken. Met een beetje witte wijn en de rest van de groentebouillon blussen. Voeg de voorgekookte risotto toe en laat nog eens opkoken. Dan laten pruttelen tot alle vloeistof opgenomen is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  3. De rijst moet beetgaar zijn maar mag geen witte kern meer hebben. Als de rijst de goede consistentie heeft, roer je er wat boter en parmezaanse kaas door tot je een smeuïge massa krijgt (de risotto moet dik vloeibaar zijn).
  4. Garneer met wat peper van de molen op de rand van het bord en een paar spinaziesnippers.

 

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>