Ingrediënten
Voor de frietjes
Voor de rozemarijnsaus
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel verse, fijngesneden rozemarijn
- 1/2 theelepel verse, fijngesneden tijm
- peper en Herbamare kruidenzout
Recept Pittige koolraapfrietjes met rozemarijnsaus
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de koolraap* en snijd deze in dikke frieten. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de koolraapfrieten met de kokosolie, paprikapoeder, chilipoeder, peper en het kruidenzout. Plaats de frieten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor nog eens om zodat de kruiden zich goed kunnen verdelen en de frietjes langs alle kanten een kleurtje krijgen.
- Meng ondertussen in een kommetje de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm tot een romige saus en breng op smaak met Herbamare kruidenzout en peper.
* Tip: tegenwoordig kun je in de meeste supermarkten ook voorgesneden koolraap verkrijgen.