background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept Pittige koolraapfrietjes met rozemarijnsaus

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 2 p.
  • Prep: 15 min
  • Makkelijk
  • 2 p.
Recept pittige koolraapfrietjes met rozemarijnsaus

Koolraap is een typische wintergroente. Ook een beetje een ‘vergeten groente’, want door zijn looks wordt hij vaak een beetje aan de kant geschoven. Jammer, want je maakt er de heerlijkste, gezonde frieten van. Wist je bijvoorbeeld dat de koolraap bol staat van de Calcium en Kalium, maar daarentegen weinig koolhydraten bevat? Zelfs kinderen zullen smullen van dit makkelijke bijgerecht.

Ingrediënten

Voor de frietjes

Voor de rozemarijnsaus

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel verse, fijngesneden rozemarijn
  • 1/2 theelepel verse, fijngesneden tijm
  • peper en Herbamare kruidenzout

Recept Pittige koolraapfrietjes met rozemarijnsaus

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Schil de koolraap* en snijd deze in dikke frieten.  Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de koolraapfrieten met de kokosolie, paprikapoeder, chilipoeder, peper en het kruidenzout. Plaats de frieten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor nog eens om zodat de kruiden zich goed kunnen verdelen en de frietjes langs alle kanten een kleurtje krijgen. 
  3. Meng ondertussen in een kommetje de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm tot een romige saus en breng op smaak met Herbamare kruidenzout en peper. 

* Tip: tegenwoordig kun je in de meeste supermarkten ook voorgesneden koolraap verkrijgen.

 

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >