A.Vogel Blog

Taal/Langue

Pittige koolraapfrietjes met rozemarijnsaus

Home / Recepten / Bananenpannenkoekjes

Pittige koolraapfrietjes met rozemarijnsaus

10,0

1 beoordelingen Geef je waardering

Koolraap is een typische wintergroente. Ook een beetje een ‘vergeten groente’, want door zijn looks wordt hij vaak een beetje aan de kant geschoven. Jammer, want je maakt er de heerlijkste, gezonde frieten van. Wist je bijvoorbeeld dat de koolraap bol staat van de Calcium en Kalium, maar daarentegen weinig koolhydraten bevat? Zelfs kinderen zullen smullen van dit makkelijke bijgerecht.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 2 personen

Hoe bereid je pittige koolraapfrietjes

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Schil de koolraap* en snijd deze in dikke frieten.  Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de koolraapfrieten met de kokosolie, paprikapoeder, chilipoeder, peper en het kruidenzout. Plaats de frieten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor nog eens om zodat de kruiden zich goed kunnen verdelen en de frietjes langs alle kanten een kleurtje krijgen. 

Meng ondertussen in een kommetje de mayonaise, Griekse yoghurt, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm tot een romige saus en breng op smaak met Herbamare kruidenzout en peper. 

* Tip: tegenwoordig kun je in de meeste supermarkten ook voorgesneden koolraap verkrijgen.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje