Dag 4 van de Lenteweek: D-day

Recepten

Optioneel: begin je dag met een glas A.Vogel Molkosan of een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen.

Ontbijt: Orange Love

Sinaasappelsmoothie met wortel

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 wortels (120 gram)
  • 1 groene appel
  • 1 eetappelsien
  • 150 ml water
  • klontje roomboter
  • ½ theelepel kaneel

Voorbereiding woensdagavond:

Was de wortels, schraap ze eventueel schoon en snijd ze in dunne plakjes. Laat een klontje boter smelten in een pannetje, voeg de wortel toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat onder af en toe roeren in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereiding

Geen tijd gehad om gisteravond de wortels te smoren? Doe het dan nu (voor instructies zie hierboven).

Schil vervolgens de sinaasappel en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde smoothie.

Tip:

Ook lekker met het vruchtvlees van een citroen erdoor.

Tussendoor:

Handje gemengde noten

Lunch: Going Green

Koude courgettesoep

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 courgette (350 gram)
  • 1 stengel selder
  • ½ ui
  • ½ citroen
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 5 blaadjes verse munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Herbamare (zout) en peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereiding

Snijd de courgette en selder in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Voeg de groenten toe en fruit 2 minuten op hoog vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 5 minuten koken.
Rasp de schil van de citroen en pers uit. Voeg de peterselie, citroenzeste en citroensap toe en pureer de soep.
Breng op smaak met zout en peper en laat de soep in de koelkast afkoelen. Snijd de munt in reepjes en garneer de soep voor het eten met munt.

Tip:

In plaats van courgette, kun je de soep ook van komkommer maken. Fruit de komkommer dan niet mee met de selder en ui, maar voeg deze voor het pureren toe.

Tussendoor:

Halve komkommer

Diner: Rainbow Salad

Salade met bietjes en wortel

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 100 gram rode biet
  • 100 gram wortel
  • ½ ui (60 gram)
  • 1 groene appel
  • 3 blaadjes ijsbergsla
  • 50 gram linzen (over van de linzenburgers op woensdag)
  • 50 gram witte bonen (over van de wokschotel op dinsdag)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel plattekaas
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Herbamare (zout) en peper
  • optioneel: ½ sneetje zuurdesembrood

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereiding

Schil de bieten en wortels en rasp ze met een grove rasp. Pel en snipper de ui. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in zeer kleine blokjes. Was de sla en snijd 1 blad fijn. Meng de olie, plattekaas en azijn. Schep alle groenten, dressing en fijngesneden kruiden door elkaar.
Roer de linzen en bonen door de salade en breng op smaak met Herbamare (zout) en peper. Leg 2 slabladeren op een bord en schep de salade in de bladeren. Rol de bladeren op en eet ze als een pakketje.

Tip:

Snijd voor een crunchy bite een half sneetje zuurdesembrood klein, bak de blokjes krokant in wat roomboter en strooi ze over de salade voor je deze in de bladeren rolt.

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>