A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Dossiers / Wat is melkwei en hoe gezond is melkwei?

Wat is melkwei en hoe gezond is melkwei?

0

Melkwei wordt gebruikt voor de verbetering van de spijsvertering en een goede werking van de darmen. De werking van melkwei wordt toegeschreven aan onder andere de volgende bestanddelen in de wei nl. melkzuur en orootzuur.

Wat is melkwei?

Melkwei is de waterige, geelachtige vloeistof die tijdens het produceren van kaas ontstaat. Het is bijna vetvrij en bevat melkzuur, vitamine B1 en B6, kalium, calcium en andere mineralen. De mens maakt zelf ook een beetje van dit goede melkzuur aan in de spiercellen, tijdens intensieve krachtinspanningen waarbij onvoldoende lucht wordt ingeademd. In de spieren wordt dan voedsel (glucose) verbrand tot L+ melkzuur.

Zo’n 80 jaar geleden ontwikkelde Alfred Vogel, samen met enkele Zwitserse wetenschappers, het melkwei-concentraat Molkosan met L+ melkzuur. De melkwei die gebruikt wordt voor Molkosan is afkomstig van de melk van koeien die grazen op de hoogst gelegen bergweiden van het Zwitserse Appenzellerland. Niet alleen de melk en kaas zijn daardoor erg goed, ook het bijproduct, de melkwei, is van bijzonder hoge kwaliteit.

Hoe gezond is melkwei?

Melkwei ondersteunt je spijsvertering. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor de verbetering van de spijsvertering en een goede werking van de darmen.

In melkwei zit orootzuur (de weifactor genoemd). Dit zuur wordt voor 100% door het lichaam opgenomen en wordt zeer snel getransporteerd naar die zones van het lichaam waar het werkzaam moet zijn.

Het heeft drie belangrijke gezondheidsvoordelen:

  • Orootzuur is de werkelijke groei-factor van het lichaam: het bevordert de aanmaak van DNA en RNA in de celkernen van de weefsels.
  • Orootzuur bevordert het transport van minerale zouten in het lichaam naar de plaatsen waar het werkzaam moet zijn.
  • Orootzuur is gunstig voor de werking van de lever.

Je beschikt over bepaalde enzymen om dit L+ melkzuur goed te kunnen verteren. Zo wordt het een basische stof die goed opneembaar is én gezond.

Producten met melkwei - Melkwei van A.Vogel

Molkosan van A.Vogel is een 100% natuurlijke dorstlesser die de spijsvertering ondersteunt. Het is bereid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk. Deze caloriearme drank bevat een hoog gehalte rechtsdraaiend (L+) melkzuur, is lactosevrij en bevat geen suiker.

Enkele jaren geleden brachten we ook een nieuwe Molkosan-variant op de markt: Molkosan Fruit, met een milde zoetzure smaak.

Laatste wijziging op deze pagina: 20-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje