background

Aesculus hippocastanum - Paardenkastanje

Over Aesculus hippocastanum - Paardenkastanje

Aesculus hippocastanum - Paardenkastanje

Aesculus hippocastanum staat bij ons bekend als de paardenkastanjeboom. Hij groeit liefst in leemachtige bodem maar kan ook op arme bodems gedijen. Deze boom is gevoelig voor vorst maar is verder bestand tegen pollutie, sterke wind en heeft niet veel licht en warmte nodig. Deze boom kan tot 40 meter hoog worden en kan maar liefst tot 250 jaar oud worden. Na 20 jaar draagt hij voor het eerst vrucht. De schors is eerst glad en bruin. Later wordt die grijsbruin, ruw en geschubd. De bladeren zijn tegenoverstaand en handvormig samengesteld uit deelblaadjes met een onregelmatig gezaagde bladrand. Ze hebben een lange bladsteel. Als de bladeren afvallen laten ze een litteken achter in de vorm van een hoefijzer. In het voorjaar ziet men kleverige knoppen, Daarna, van mei tot juni, verschijnen de rechtopstaande bloeiwijzen, de "kandelaars". Deze ruiken naar honing en bestaan uit witte bloemen met rode of gele vlekjes aan de basis van de bloembladeren ofwel uit roze bloemen. In september, oktober vallen de stekelige doosvruchten van de boom. Hierin zitten de zaden, de kastanjes. Dit zijn bolronde tot eironde vruchten met een glanzend bruine schil en een bleke vlek (de navel). Deze paardenkastanjes smaken bitter en zijn niet voor de menselijke consumptie geschikt. Een aantal dieren eten ze wel: paarden, geiten, varkens, herten, reeën, everzwijnen enz.

Botanische eigenschappen Aesculus hippocastanum - Botanische eigenschappen Paardenkastanje

De bloesems en vruchten bevatten aescine, een stof die belangrijk is voor onze circulatieproblemen. Aescine versterkt de aderwanden zodat de circulatie beter kan verlopen.

Voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, zuurstof en andere bouwstenen worden door een ingenieus netwerk van interne kanalen in uw lichaam opgenomen en verwerkt. De afvalstoffen die nadien ontstaan, worden dan weer opgepikt en via uitvalswegen verwijderd. Een vlotte doorstroming is dus essentieel voor een goed geolied afweersysteem. Jammer genoeg kunnen hier ook problemen ontstaan: de wanden van de lichaamskanalen kunnen verslappen en het lichaamsvocht stroomt niet vlot door. Daardoor kan de druk in het lichaam toenemen en gekronkelde en uitgezette kanalen tot gevolg hebben  Men krijgt een zwaar gevoel in de benen, te hoge lichaamsdruk, spierspanningen,...

Voorkomen Aesculus hippocastanum - Voorkomen Paardenkastanje

Hij is oorspronkelijk afkomstig van Klein-Azie en Zuid-Oost-Europa. Hij komt nu overal voor in Centraal-Europa en werd ook in Noord-Amerika ingevoerd. Deze boom wordt vaak als sierboom aangeplant.

Verwerking Aesculus hippocastanum - Verwerking Paardenkastanje

Zware, ontsierde benen en anale klachten tasten je bewegingsvrijheid aan en werken op je gemoed. Aesculaforce van A.Vogel bestrijdt dergelijke klachten dankzij de heilzame werking van aescine. De paardenkastanje of Aesculus hippocastanum, die aescine bevat, verbetert de elasticiteit van de kanaalwanden en gaat zo vochtophoping tegen. Hierdoor is Aesculaforce ook geschikt bij anale klachten. Daarnaast blijkt de paardenkastanje ook te zorgen voor een betere circulatie in de onderste ledematen en van en naar de motor van ons lichaam. Aesculaforce van A.Vogel is erg efficiënt bij de plotse, stekende gevoeligheid in de benen die vooral 's nachts de kop kan opsteken.

Bij anale klachten combineer je de Aesculaforce met Crème Hameliforce. De crème is vooral geschikt bij uitwendige anale klachten, maar verhoogt ook de weerstand van de huid - dank zij het bestanddeel rode zonnehoed - tegen schadelijke indringers. Vooral tijdens de zwangerschap of bij de bevalling, wanneer de kanalen in de onderbuik extra worden belast, kunnen deze klachten ontstaan.

Bij zware, vermoeide, ontsierde benen en circulatieproblemen helpen natuurlijke middelen van A.Vogel om de inwendige circulatie op peil te houden. A.Vogel verwerkte paardenkastanje in de Aesculaforce forte tabletten.


Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >