Onze filosofie
De 8 principes van Alfred Vogel

Het werk van Alfred Vogel gaat volledig uit
van de kracht van de natuur.

 • 1. Natuurlijkheid en levenskwaliteit

  Échte levenskwaliteit kan je bereiken door je leven te leiden in harmonie met de natuur en door je bewust te zijn van de kracht van de natuur.

  We zijn blij dat we iedereen mogelijkheden kunnen bieden om in harmonie met de natuur te leven.

 • 2. Gezondheid door zorg voor jezelf

  Iedereen moet bewust en uit vrije wil kiezen voor natuurlijke en evenwichtige voeding en op de signalen van zijn eigen lichaam letten.
  Bij gezondheid of ziekte gaat het vaak niet om één orgaan, maar is er een duidelijke samenhang met je mentale instelling, levensomstandigheden en levenswijze.

 • 3. Gezondheid begint bij jezelf

  Je bent zelf mee verantwoordelijk voor je eigen gezondheid.
  "Je moet een arts of therapeut zien als berggids," zei Alfred Vogel vaak, "hij gaat voorop en wijst de weg, maar de route moet je wel zelf afleggen."
  De mens moet leren zelf voor zijn gezondheid te zorgen. Het advies van Alfred Vogel luidt: "Volwaardige voeding op overwegend vegetarische, natuurlijke en basenrijke basis en voor een groot deel bestaande uit rauwkost, is al een belangrijke bijdrage aan een duurzaam goede gezondheid en een evenwichtig leven."

 • 4. Evenwicht als levensprincipe

  Harmonie in jezelf en met anderen is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Evenwicht vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en rust, tussen geestelijke en lichamelijke activiteit is noodzakelijk.
  Gebrek aan evenwicht en harmonie kan allerlei ziektes veroorzaken.

 • 5. Respect en sympathie

  Het naleven van natuurlijke principes vergt meer dan alleen techniek. Daar is een bepaalde houding voor nodig die wordt gekenmerkt door respect en sympathie voor alle levende wezens.
  Als we ons willen afkeren van geweld tegen mensen, dieren of het milieu, dan moeten we leren het leven te respecteren.
  Dieren leed toebrengen voor onderzoeksdoeleinden is wreed en strookt niet met respect voor de natuur.

 • 6. Streven naar gezondheid is een natuurwet

  Door je levenswijze radicaal te veranderen en gebruik te maken van natuurlijke geneesmiddelen, kan je jouw levenskwaliteit aanzienlijk verhogen.
  De natuurlijke holistische geneeskunde gaat niet alleen uit van ziektesymptomen, maar behandelt de dieperliggende oorzaken.

 • 7. Het holistische principe

  "Elke plant vormt op zichzelf een compleet product. Een recept waaraan intelligentie, een vooruitziende blik en slimme planning vooraf gaan. Als we dit doelmatig samengestelde geheel in onderdelen splitsen, ontstaat het risico dat de plant zijn waarde verliest."
  Alle inhoudsstoffen van planten, al dan niet als werkzaam aangegeven, hebben hun eigen betekenis en functie. Ze vullen elkaar aan en zijn effectief als geheel. Het is belangrijk om gezonde zaden te zaaien en te laten groeien in een gezonde bodem, zonder gebruik van pesticiden, en om de planten omzichtig en zonder gebruik van giftige of milieuschadelijke hulpstoffen te verwerken tot geneesmiddel. Deze middelen moeten, waar mogelijk en zinvol, gemaakt worden van verse planten.

 • 8. De kracht van liefde

  "Laat je bij alles wat je doet, leiden door liefde. Liefde is de grootste kracht in het universum."

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >