Stress

Zo zeg je de winterblues vaarwel!


Marina Cluysen

Sporten is een must

Meer energie? Dat krijg je door te bewegen en te sporten. Ga even lopen, fitnessen of zwemmen. Maak daarnaast regelmatig een wandeling in de frisse buitenlucht. Een wandeltherapie is namelijk de ideale oplossing om je zorgen even aan de kant te zetten en meer energie te krijgen.

Een gezond en evenwichtig eetpatroon

Naast beweging is het ook belangrijk om voor gezonde, vezelrijke voeding te kiezen. Eet dagelijks genoeg groenten en fruit. En vergeet ook niet dat volkorenproducten je langer een verzadigd gevoel geven. Bij suiker is dat anders: je krijgt plots een energieboost, maar daarna neemt je energieniveau snel weer af.

Last van een dipje? Kies dan voor een gezond tussendoortje. Grijp naar een stuk fruit of eet wat amandelnoten, okkernoten en hazelnoten. Ze geven je ook overdag meer energie.

Ontspannen is ontzettend belangrijk

Gun jezelf genoeg rust. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, zodat je de volgende dag fris en monter opstaat.

Ontspannen is ontzettend belangrijk! Het verlicht je stress en verhoogt je energiepeil. Laat je bijvoorbeeld eens volledig verwennen in de wellness, volg yogalessen of lees een boek. Spreek daarnaast af met vrienden en familie en plan leuke activiteiten, zoals een weekendje weg, een feestje of pik een concert mee. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken.

Zonlicht heeft een impact op onze gemoedstoestand en geeft je energie. Spendeer dus voldoende tijd in openlucht, zodat je vitamine D kan tanken en je je batterijen kan opladen.

Meer lezen over stress en slaap

Laatste wijziging op deze pagina: 04-06-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >