Wanneer ik ’s avonds ga slapen, dommel ik meteen in. Maar tijdens de nacht word ik regelmatig wakker, zodat ik me overdag nooit goed uitgerust voel. Mijn huisarts heeft me slaapmiddelen voorgeschreven, maar die neem ik liever niet in. Wat kan ik verder doen tegen slecht doorslapen?

Slecht doorslapen is heel vervelend, zelfs als je wel gemakkelijk inslaapt ’s avonds. Je slaapritme wordt er ernstig door verstoord. Het is dus heel begrijpelijk dat je je overdag niet uitgerust voelt! Gelukkig is er wel heel wat dat je zelf kan doen als je problemen hebt met doorslapen.

Heb je enig idee hoe het slecht doorslapen veroorzaakt wordt? Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de oorzaak van je onderbroken nachtrust. Er zijn heel wat factoren die je ’s nachts kunnen wekken:

  • Je wordt gewekt door impulsen in je slaapkamer. Een plots geluid van buiten schrikt je op. Of het licht van de voorbijrijdende auto’s schijnt binnen in je kamer. Pak dit aan met een goede verduistering aan je raam. Die houdt vaak ook het geluid beter tegen. Heb je nog steeds last van lawaai? Probeer dan eens oordopjes te gebruiken. Die kan je zelfs op maat laten maken voor optimaal comfort.
  • Je hebt last van nachtmerries, waarna je angstig wakker schrikt. Met al die adrenaline in je lichaam val je niet snel terug in slaap. En het is best mogelijk dat je begint te piekeren over de dingen die je in je droom zag. Nachtmerries zelf zijn moeilijk te bestrijden. De kans is groot dat je de oorzaak van je angstige dromen overdag moet zoeken. Heb je misschien veel last van stress? Of heeft er zich onlangs een ingrijpende gebeurtenis voorgedaan? Neem voldoende ontspanning. En probeer je negatieve gevoelens overdag aan te pakken, zodat ze ’s nachts je slaap niet verstoren.
  • Er is een lichamelijke oorzaak. Die pak je het best aan bij de bron: rugpijn door je matras te vervangen, nekpijn met een warmtekompres, … en schakel op tijd je arts in bij ernstigere problemen.

Heb je de oorzaak van jouw onderbroken nachten beet? Doe er dan meteen iets aan. Alleen zo verhelp je slaapproblemen op lange termijn. Meer tips vind je op onze pagina over beter slapen.

Een natuurlijk slaapmiddel kan ook wonderen verrichten als je minder goed slaapt. De 100% natuurlijke, rustgevende producten van A.Vogel bijvoorbeeld. Dormeasan Forte ondersteunt de nachtrust krachtig en draagt optimaal bij aan een uitgerust en fris gevoel overdag.

De combinatie van 5 rustgevende kruiden (valeriaan, passiebloem, haver, hop en citroenmelisse) bevordert een gezonde nachtrust. Je slaapt lekker en wordt ’s ochtends heerlijk fris en uitgerust wakker. 

 En je kan op beide oren slapen: onze natuurlijke slaapmiddelen hebben geen verslavend effect. Dit in tegenstelling tot chemische slaappillen waarbij afhankelijkheid wel al snel optreedt.

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>