Gezonde voeding

Hip in foodieland: de smoothie bowl!


Marina Cluysen

Misschien heb je ze al wel eens gezien in een hip ontbijtrestaurantje of op internet: de smoothie bowl! Momenteel zijn ze razend hip in foodieland en zie je ze overal opduiken. En terecht: niet alleen is zo’n smoothie bowl super lekker, het is ook nog erg gezond!

Wat is een smoothie bowl?

Een smoothie bowl is eigenlijk simpelweg een smoothie, maar dan in een kommetje. In plaats van hem op te drinken, kan je deze zoals een lekker kommetje soep naar binnen lepelen. Doordat je ze met een lepel eet (en niet opdrinkt) zijn ze ook beter voor de spijsvertering. De vertering begint immers al in je mond en doordat je het met de lepel eet, wordt elke hap goed vermengd met speeksel. Daarnaast doe je er zo langer over om hem op te eten, in tegenstelling tot wanneer je hem snel opdrinkt.

In tegenstelling tot de meeste smoothies zijn ze bovendien een lust voor het oog.

Deze kleurrijke kommetjes zijn echte power-ontbijtjes. Ze bevatten namelijk een uitgekiende mix van fruit, zaden, noten en nog veel meer. Perfect om je dag goed te starten en de hele dag door te knallen van energie!

Smoothie bowl recept: Mango Madness

Zelf ook een smoothie bowl maken? Zeker doen! Het is makkelijk om te maken en nog leuker om op te eten. Wedden dat je 's ochtends graag zult opstaan voor deze Mango Madness van blogster Nele?

Nele: “Dit is een heerlijk makkelijk ontbijt waar je 's ochtends veel energie van krijgt. Op warme dagen, kan je dit ook maken met stukjes bevroren mango en banaan. Om het mixen dan te vergemakkelijken, kan je een beetje plantaardige melk bij het bevroren fruit schenken zodat je een lekker ijsje krijgt.”

Smoothie bowl

Ingrediënten (voor 1 smoothie bowl met mango):

  • 1 rijpe mango
  • 1-2 rijpe bananen
  • een handje cruesli
  • handje fruit naar keuze
  • kokosrasp
  • zonnebloempitten

Bereiding:

  • Gooi de mango samen met de bananen in de blender en mix tot je een glad geheel krijgt.
  • Giet de smoothie in een kom en garneer het met fruit, cruesli, zonnebloempitten en kokosrasp.

Smakelijk!

Tip! Het is belangrijk dat je rijpe bananen gebruikt. Anders zal de smoothie bowl niet zo zoet smaken. Rijpe bananen zien nergens groen en hebben bruine vlekjes.

Over Groene Monster

Smoothie bowl - Nele Groene monsterNa een vegetarische periode schakelde Nele in 2015 over naar een volledig veganistische levensstijl. In het begin was het zoeken naar wat ze wel en niet kon eten, maar nu tovert ze in een handomdraai lekkere, plantaardige maaltijden op tafel. Omdat Nele zo gebeten is door de veganistische kookmicrobe, besloot ze een eigen blog te starten om anderen te inspireren. Et voilà, www.groenemonster.com was geboren!

Hier vind je allerlei plantaardige en gezonde receptjes. Neem zeker een kijkje, want haar prachtige foto’s doen je ongetwijfeld watertanden :-)!

 

Meer tips om gezond te eten

Ondersteunt de spijsvertering

Molkosan fruit 500ml

500ml

€ 13,95

Plaats in winkelwagen

Molkosan Fruit

Melkwei concentraat met L+ melkzuur
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 04-12-2023

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >