A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Te lang in de zon gezeten? Deze natuurlijke middeltjes helpen tegen zonnebrand

door Marina Cluysen, op 3 juni 2014, Huid
Te lang in de zon gezeten - Deze natuurlijke middeltjes helpen tegen zonnebrand

Je vergeten te beschermen tegen de zon? Net een minuutje te lang in de zon gelopen? Daar draag je nu de gevolgen van: zonnebrand. Gelukkig zijn er een heleboel natuurlijke middeltjes die helpen om je zonnebrand te verlichten! Ook geven we je enkele tips om zonnebrand te voorkomen …

Zonnebrand verzachten en genezen

Vaak heb je het niet meteen door dat je verbrand bent door de zon. De symptomen van zonnebrand verschijnen namelijk pas enkele uren na de blootstelling aan de zon. Nadien duurt het enkele dagen voor de zonnebrand volledig verdwijnt. Om dit proces te versnellen, hebben we enkele verzachtende, natuurlijke middeltjes bij zonnebrand voor je:

  • Een eerste basisremedie is een koude douche. Wanneer je een brandwonde oploopt tijdens het koken, hou je die onmiddellijk onder de koude kraan. Een koude douche helpt dus ook als je huid verbrand is door de zon.
  • Een uitstekend middeltje tegen zonnebrand dat je waarschijnlijk nog niet kent, is honing. Honing heeft een krachtige vochtinbrengende werking en bevat antibacteriële eigenschappen. Smeer dus een laagje honing over je zonnebrand, het bevordert het genezingsproces.
  • Baden in appelazijn is een ander verzachtend middel bij zonnebrand. Doordat het azijn op je lichaam verdampt, geeft het een aangename verkoeling. Ook bevat appelazijn antiseptische eigenschappen, waardoor het de huid reinigt en infecties voorkomt.
  • Nog een goed natuurlijke middeltjes tegen zonnebrand is melk. Laat een doek in melk weken en leg de natte doek op je verbrande huid. Het vermindert onmiddellijk de jeuk en pijn!
  • Crème Bioforcebioforce-droge-ruwe-huid is een natuurlijke, vette crème op basis van wolvet, waarin verschillende heilzame planten zijn verwerkt zoals valkruid, goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid. De crème bevordert een gave huid. Ze houdt de huid ook soepel, zowel bij een ruwe en schrale als bij een droge en gevoelige huid. Aangezien je huid beschadiging oploopt bij zonnebrand, is het slim om achteraf een laagje Bioforce crème aan te brengen om het herstel van je huid te stimuleren.

Zonnebrand voorkomen

Tips bij zonnebrand

Het klinkt ondertussen waarschijnlijk al cliché, maar voorkomen is beter dan genezen. Ook in het geval van zonnebrand, want het is ook de oorzaak van een droge huid, rimpels, levervlekken en huidkanker. Hoe je zonnebrand voorkomt? Met deze tips:

  • De eerste en belangrijkste tip is: smeren, smeren, smeren. Kies een zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor.
  • Probeer daarnaast de zon op het heetst van de dag te vermijden. Op die manier krijgt ze geen kans om je te verbranden. Geen paniek, in de schaduw bruin je ook, alleen iets minder snel.
  • Bescherm je lichaam met kleding, ga dus niet zomaar zonder T-shirt en zonder bescherming in de zon lopen. Zet een hoed en een zonnebril op om je hoofd en ogen te beschermen!

 

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Huid
Do’s & don’ts voor een gezonde huid
Do’s & don’ts voor een gezonde huid

Iedereen wil graag een gladde, stralende en mooie huid. Daar speelt de schoonheidsindustrie gretig op in met een overdaad aan...

Close