A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Te lang in de zon gezeten? Deze natuurlijke middeltjes helpen tegen zonnebrand

door Marina Cluysen, op 3 juni 2014, Huid

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Te lang in de zon gezeten - Deze natuurlijke middeltjes helpen tegen zonnebrand

Je vergeten te beschermen tegen de zon? Net een minuutje te lang in de zon gelopen? Daar draag je nu de gevolgen van: zonnebrand. Gelukkig zijn er een heleboel natuurlijke middeltjes die helpen om je zonnebrand te verlichten! Ook geven we je enkele tips om zonnebrand te voorkomen …

Zonnebrand verzachten en genezen

Vaak heb je het niet meteen door dat je verbrand bent door de zon. De symptomen van zonnebrand verschijnen namelijk pas enkele uren na de blootstelling aan de zon. Nadien duurt het enkele dagen voor de zonnebrand volledig verdwijnt. Om dit proces te versnellen, hebben we enkele verzachtende, natuurlijke middeltjes bij zonnebrand voor je:

 • Een eerste basisremedie is een koude douche. Wanneer je een brandwonde oploopt tijdens het koken, hou je die onmiddellijk onder de koude kraan. Een koude douche helpt dus ook als je huid verbrand is door de zon.
 • Een uitstekend middeltje tegen zonnebrand dat je waarschijnlijk nog niet kent, is honing. Honing heeft een krachtige vochtinbrengende werking en bevat antibacteriële eigenschappen. Smeer dus een laagje honing over je zonnebrand, het bevordert het genezingsproces.
 • Baden in appelazijn is een ander verzachtend middel bij zonnebrand. Doordat het azijn op je lichaam verdampt, geeft het een aangename verkoeling. Ook bevat appelazijn antiseptische eigenschappen, waardoor het de huid reinigt en infecties voorkomt.
 • Nog een goed natuurlijke middeltjes tegen zonnebrand is melk. Laat een doek in melk weken en leg de natte doek op je verbrande huid. Het vermindert onmiddellijk de jeuk en pijn!
 • Crème Bioforcebioforce-droge-ruwe-huid is een natuurlijke, vette crème op basis van wolvet, waarin verschillende heilzame planten zijn verwerkt zoals valkruid, goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid. De crème bevordert een gave huid. Ze houdt de huid ook soepel, zowel bij een ruwe en schrale als bij een droge en gevoelige huid. Aangezien je huid beschadiging oploopt bij zonnebrand, is het slim om achteraf een laagje Bioforce crème aan te brengen om het herstel van je huid te stimuleren.

Zonnebrand voorkomen

Tips bij zonnebrand

Het klinkt ondertussen waarschijnlijk al cliché, maar voorkomen is beter dan genezen. Ook in het geval van zonnebrand, want het is ook de oorzaak van een droge huid, rimpels, levervlekken en huidkanker. Hoe je zonnebrand voorkomt? Met deze tips:

 • De eerste en belangrijkste tip is: smeren, smeren, smeren. Kies een zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor.
 • Probeer daarnaast de zon op het heetst van de dag te vermijden. Op die manier krijgt ze geen kans om je te verbranden. Geen paniek, in de schaduw bruin je ook, alleen iets minder snel.
 • Bescherm je lichaam met kleding, ga dus niet zomaar zonder T-shirt en zonder bescherming in de zon lopen. Zet een hoed en een zonnebril op om je hoofd en ogen te beschermen!

 

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Asseloos Ingrid, 231 dagen geleden

  ik heb dit jaar zonne-allergie, woon sedert de winter op de Canarische Eilanden. Ik heb crème en pillen van de huidarts gekregen. pil is vitamine, crème is geen cortisone. Wat kan er nog helpen? ik draag nu lange mouwen etc. Nu ben ik nog enkele dagen in België om verkoop van mijn huis te regelen.

  • Marina Cluysen , 228 dagen geleden

   Dag Ingrid. Je kan elk jaar in het begin van de lente aan lichtgewenning doen. Daarbij stel je de huid geleidelijk aan bloot aan de zon: in het begin een minuutje en vervolgens steeds langer. Niet tussen 11 en 15 u in de zon komen. Verder kan lichttherapie helpen (PUVA behandelingen bij een dermatoloog. Dit moet je elk jaar weer herhalen). Andere tips :
   -probeer zo veel mogelijk uit de zon blijven; vooral tussen 11.00 en 15.00 uur. want de UV straling is dan het sterkst.
   – Kleding geeft de beste bescherming. Luchtige lange broeken of rokken en (T-)shirts met lange mouwen, bij voorkeur in donkere kleuren. Draag ook een breed gerande hoed of pet.
   – Ook onder de parasol en bij bewolking bereikt veel zonlicht (UVA) de huid. Dus ook dan aangepaste kledij dragen en je insmeren.
   – Achter glas bereikt UVA de huid wel en UVB niet. Dus in de auto ook goed bedekken en smeren.
   – In het hooggebergte bereikt meer zonlicht (vooral UVB) de aarde. Blijf er weg of bedek je huid goed en ook smeren dus!
   – Gebruik altijd een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor die zowel tegen UVA als tegen UVB beschermt.
   – Vermijdt plotselinge blootstelling aan felle zon (vb wintersportvakanties).
   Je kan eventueel Ribes nigrum extract nemen. Dit heeft een cortisone achtig effect zonder de nadelen van echte cortisone. Raadpleeg daarvoor eerst een natuurarts.

 • More in Huid
  Do’s & don’ts voor een gezonde huid
  Do’s & don’ts voor een gezonde huid

  Iedereen wil graag een gladde, stralende en mooie huid. Daar speelt de schoonheidsindustrie gretig op in met een overdaad aan...

  Close