A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

De A.Vogel Lenteweek? Liefde voor je lichaam!

door Marina Cluysen, op 20 maart 2016, Voeding
Lenteweek visual

Leuk dat je (weer) mee doet met de Lenteweek! Sta jij ook te trappelen om fris en energiek de lente in te gaan? Wij wel! We hebben weer een week vol heerlijke recepten en tips en tricks voor een gezonde levensttijl voor je klaar staan. Elk jaar willen we jou namelijk inspireren om gezond te zijn en te blijven.

De uitgangspunten van onze Lenteweken baseren we op de (nog altijd actuele!) inzichten van Alfred Vogel, aangevuld met de nieuwste informatie op voedingsgebied. We willen je laten zien en vooral laten proeven en ervaren dat gezond eten echt niet moeilijk is en vooral heel lekker!

Wat is nu gezond?

Voeding en gezondheid zijn de afgelopen jaren een hot topic. Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan of het gaat over lifestyle en voeding. Die informatie kan enorm verwarrend zijn, want waar doe je nu goed aan? De meningen zijn flink verdeeld over welk voedingspatroon we aan moeten houden voor een optimale gezondheid. Wel brood/geen brood? Verzadigd vet was toch slecht of nu ineens niet meer? En koolhydraten, mag je die nog wel eten of zijn ze je grootste vijand? Je zou er tureluurs van worden.

Om je gerust te stellen: als het om voeding gaat bestaat er niet zoiets als 1 absolute waarheid. Elk mens is anders en heeft daarom ook andere behoeften qua voeding. Zo heeft een topsporter meer koolhydraten nodig dan een bankzitter, kan de één gluten prima verteren en krijgt de ander er last van en ga zo maar door.

Wat wel als een paal boven water staat is dat onbewerkte voeding die vers en gevarieerd is de basis vormt van een gezond eetpatroon. Daar hoef je geen wetenschappelijk studies op na te slaan, dat snapt je gezonde verstand meteen. Gezonde voedingsmiddelen hebben geen lange ingrediëntenlijst, maar stralen je met kleur en versheid tegemoet. Denk maar aan de groente- en fruitafdeling van de supermarkt versus de saai ogende middenpaden vol pakjes en zakjes.

Alfred Vogel

Wat betreft voeding was Alfred Vogel zijn tijd ver vooruit. Hij had zijn hele leven een grote interesse in voeding, beweging en ontspanning en leefde daar ook echt naar. Zo was hij een fanatiek bergbeklimmer en skiër, plukte hij vaak wilde kruiden voor in zijn maaltijden en hield hij er een overwegend groen eetpatroon op na met als basis veel groenten. In de jaren 50 was hij een van de eersten die een reformhuis startte. Hij was toen pas 25! Had hij toen ooit kunnen vermoeden dat de belangstelling voor een gezonde leefstijl zo’n vlucht zou nemen?

Lenteweek-Alfred-Vogel

Kracht van de natuur

De inzichten die Alfred Vogel vormde over voeding werden, naast de onderzoeken die hij deed, verrijkt door de vele reizen die hij ondernam. Zo bezocht hij in zijn jonge jaren alle continenten, verdiepte zich in de flora en fauna en kwam in contact met natuurvolken om te leren van hun kennis over de natuur. Het viel hem op hoe vitaal en krachtig deze mensen waren en hij vermoedde dat het met hun voedingspatroon te maken had, waarbij alles wat ze aten rechtstreeks uit de natuur kwam door te jagen en verzamelen. Verse voeding die zo min mogelijk bewerkt is werd dan ook zijn speerpunt. Geen pakjes of zakjes met ellenlange ingrediëntenlijsten, maar zelf koken met verse, biologische producten.

Liefde voor je lichaam

Verder adviseerde hij liefdevol met je lijf om te gaan en er zorg voor te dragen. Niet je maaltijd snel naar binnen schuiven bij de tv, maar met plezier en aandacht koken en ook echt de tijd nemen om van die maaltijd te genieten. En bovenal luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Allemaal waardevolle tips, zeker als je ziet dat we ons lijf en geest tegenwoordig vaak onder druk zetten door het eten van bewerkte voeding, te veel stress en te weinig slaap en beweging.

Lenteweek 2016

Al die mooie inzichten van A. Vogel, gecombineerd met voortschrijdend inzicht en nieuwe ontwikkelingen in de voedingsleer vormen de basis van de Lenteweek waar je vandaag mee start. Een manier van eten en leven die je altijd en overal kunt toepassen. Makkelijk, lekker én gezond, zodat je bruisend van energie de lente ingaat.

Lets go!

Hetty***

A.Vogel Lenteweek Hetty*** Hetty Crèvecoeur is natuurgeneeskundig therapeut en healthblogger. Zij werkt als freelance consultant met veel plezier samen met het bedrijf A.Vogel. Ze schrijft over voeding en gezondheid en begeleidt wellnessprogramma’s.
Op dit moment is ze bezig aan haar eerste boek over puur leven.

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

  • mergan sonia, 260 dagen geleden

    vandaag recept dag 3 nog niet ontvangen?

  • More in Voeding
    Voedingsmiddelen - honing
    Gebruik je keuken als apotheek: de gezondste voedingsmiddelen!

    Last van een verkoudheid? Of een gebrek aan bepaalde vitamines? Trek dan eens een keertje je keukenkastjes open, in plaats...

    Close