A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Bijnieruitputting: de nieuwste welvaartsziekte?

door Marina Cluysen, op 18 oktober 2016, Slaap, Stress, Voeding
Bijnieruitputting

Geraak je ’s ochtends nooit uit bed, val je ’s avonds maar moeilijk in slaap, heeft je weerstand regelmatig een dipje (met bv. verkoudheden als gevolg) en/of heb je last van andere klachten zoals spier- en gewichtspijn, ontstekingen of een laag libido? Dan is de kans groot dat je (zonder het te weten) lijdt aan bijnieruitputting. Oftewel: de nieuwste welvaartsziekte. Maar wat is bijnieruitputting precies? Hoe herken je het? En belangrijker: wat kan je er tegen doen? Ontdek het hier!

Lachen is gezond! Ontdek onze leukste tips om meer te lachen!

door Marina Cluysen, op 11 oktober 2016, Energie, Stress, Weerstand
Rire, c’est bon pour la santé !

Lachen, gieren, brullen, … Ook al eens gemerkt hoe goed je je voelt na een intense lachbui? Je verbeeldt je niets! Lachen zorgt er écht voor dat je je beter in je vel voelt. En dat niet alleen. Een goede lachsessie is ook een enorme boost voor je weerstand. Lachen is gezond! Ontdek hier hoe dat komt én bekijk onze tips om vaker te lachen :).

Herfstgerechten: 3 weerstandsverhogende recepten

door Marina Cluysen, op 4 oktober 2016, Voeding, Weerstand
Plats d'automne

Het is weer voorbij, die mooie zomer. Na een moeizame start hebben we dit jaar gelukkig toch nog kunnen genieten van een flink aantal zomerse dagen, met zelfs in september nog enkele hele mooie uitschieters. Maar dan gaat het ineens snel. De dagen worden korter, kouder en grijzer. En hop: daar zijn ineens ook die eerste verkoudheden weer. Tijd dus om je weerstand te versterken! Deze 3 herfstgerechten zijn perfect voor een ijzersterke weerstand.

Beter omgaan met stress? Dat doe je zo!

door Marina Cluysen, op 27 september 2016, Stress
Omgaan met stress

Lig jij ’s ochtends na het ontwaken ontspannen in je bed en barst je van de energie om aan een nieuwe dag te beginnen? Of voel je je uitgeput terwijl de to-do lijstjes voor die dag door je hoofd schieten? Is de tweede optie het meest herkenbaar voor jou? Dan is de kans groot dat je last hebt van stress. Niet abnormaal: bijna 2/3e van alle Belgen geeft aan dat ze te kampen hebben met stress op het werk. En eigenlijk is daar niets mis mee, zolang het binnen de perken blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet de spuigaten uitloopt en hoe kan je best omgaan met stress?

5 gezonde nazomerse gewoontes

door Marina Cluysen, op 13 september 2016, Energie
Habitudes saines après l’été

De zomer is alweer bijna voorbij. En dat wilt zeggen dat de vakantie voor de meesten onder ons ook voorbij is. Jammer, want niets leuker dan vakantie. Je voelt je goed, je bent ontspannen, … . Kortom: je geniet met volle teugen! Zonde eigenlijk om dit leuke zomergevoel los te laten zodra je vakantie voorbij is. Daarom geven we je vandaag 5 tips voor een gezonde nazomer :-)!

Heimwee naar de vakantie? Bestrijd je vakantieblues!

door Marina Cluysen, op 6 september 2016, Energie
Blues des vacances

De vakantie is voorbij en je bent ondertussen weer gewoon aan het werk. Leuk? Of pakten de donkere wolken zich al samen toen je het kantoor binnenstapte? Vakantie voelt vaak als een ontsnapping. Even weg van de sleur en kantoorperikelen. Maar na de vakantie komt voor sommigen de sleur weer keihard terug. Het verwachte herboren gevoel kan dan omslaan in een post-vakantieblues. Versla de vakantieblues met deze tips!

Gezonde voeding tijdens je zwangerschap

door Marina Cluysen, op 30 augustus 2016, Voeding
zwangerschap voeding

Tijdens de zwangerschap mag je bepaalde voedingsmiddelen niet meer eten. Denk maar aan rauwe vis, kazen op basis van rauwe melk en rauw vlees. Natuurlijk neem je dit ter harte, want je wilt het allerbeste voor je ongeboren baby’tje. Maar wat mag je dan wel eten? Of beter: welke voeding bevat de nodige voedingsstoffen om een optimale ontwikkeling te garanderen? Ontdek het hier!

10 super goedkope superfoods

door Marina Cluysen, op 23 augustus 2016, Voeding
Superfoods-goedkoop

Quinoa, chiazaad, goji-bessen, maca, spirulina, … stuk voor stuk echte superfoods! Oftewel voedingsmiddelen met superkrachten. Ze bevatten namelijk veel meer vitamines, mineralen en antioxidanten dan hun soortgenoten. Ze zijn al enkele jaren erg hip en vliegen over de toonbank. Maar wel tegen een prijsje! De meeste superfoods zijn ook superduur. Maar niet altijd! Hier vind je een overzicht van de goedkoopste superfoods.

5 gezonde gerechten die binnen de 20 minuten op tafel staan!

door Marina Cluysen, op 22 augustus 2016, Voeding
Gezonde gerechten - gepocheerd-ei-met-spinazie-en-zalm

Kies jij ook steeds voor ongezonde comfort food omdat je de tijd niet hebt om gezonder te koken? Dan is vandaag de dag gekomen om daar verandering in te brengen 🙂. Deze 5 super gezonde gerechten staan binnen de 20 minuten op tafel! Gedaan dus met excuses, tijd om gezonder te gaan leven!

Zittend beroep? Deze 5 gezondheidskwaaltjes horen erbij!

door Marina Cluysen, op 18 augustus 2016, Slaap, Spijsvertering, Stress
Gezondheidskwaaltjes-zittend-beroep

Zitten wordt tegenwoordig het nieuwe roken genoemd. Het zou namelijk minstens even ongezond zijn! Slecht nieuws voor mensen met een kantoorjob, want zij brengen het overgrote deel van hun dag zittend door. En daardoor krijgen ze last van enkele typische gezondheidskwaaltjes. Welke dat zijn en wat je er aan kan doen, ontdek je hier!

10 voedingstips voor een platte buik!

door Marina Cluysen, op 12 augustus 2016, Spijsvertering, Voeding
Ventre plat

In juni hadden we het op onze blog al over een platte buik. Een onderwerp dat jullie duidelijk interesseert, want het artikel werd erg vaak aangeklikt en gelezen. In dat artikel gaven we je al enkele tips om een platte buik te krijgen. Veel sporten, stress vermijden en op je voeding letten onder andere. Maar welke voeding moet je nu echt wel en niet eten om een platte buik te krijgen?

Opgeblazen gevoel? Bitter in de mond houdt de lever gezond!

door Marina Cluysen, op 9 augustus 2016, Spijsvertering, Voeding
sensation de ballonnement

Een gezonde lever is essentieel voor een goede gezondheid. Maar ook je spijsvertering heeft er baat bij. Want naast de verwerking van gifstoffen, het reinigen van je bloed, de afbraak van afvalstoffen, het omzetten van hormonen, … regelt hij ook de vetvertering. Wanneer je lever overbelast is, krijg je daardoor al snel last van een opgeblazen gevoel. Deze voedingstips zorgen ervoor dat je lever gezond blijft en maken komaf met een opgeblazen gevoel!

Bye bye botox? Natuurlijke anti-aging tips!

door Marina Cluysen, op 2 augustus 2016, Huid
Natuurlijke-anti-aging

Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken: rimpeltjes, lijntjes, kraaienpootjes, … . Sommigen dragen ze met trots en beschouwen hun rimpels als de ziel van hun gezicht. Maar de meesten onder ons zien ze toch liever gaan dan komen! Jij ook? Maar vind je plastische chirurgie en botox toch een brug te ver? Dan zijn deze natuurlijke anti-aging tips net wat je zoekt!

Deodorant? Niet zo onschuldig als het lijkt… Ontdek hier de gevaren!

door Marina Cluysen, op 26 juli 2016, Tips van de herboriste
Gevaren van deodorant

De wekker gaat af. Opstaan, tanden poetsen, wassen en deodorant aanbrengen, ontbijten met een kopje koffie, … . Zo ziet de ochtendroutine er voor de meeste mensen ongeveer uit. Bij jou ook? Misschien toch tijd om daar verandering in te brengen! Het aanbrengen van deodorant is namelijk minder onschuldig dan het lijkt. Veel deodoranten bevatten immers schadelijke ingrediënten die een gevaar betekenen voor je gezondheid.

Medicatie en voeding: hoe medicatie juist innemen?

door Marina Cluysen, op 22 juli 2016, Tips van de herboriste
Medicatie

Als je verschillende soorten medicatie moet innemen, weet je vast wel dat je ze niet zomaar met elkaar mag combineren. Normaal staat het aangegeven in de bijsluiter dat er bijwerkingen kunnen optreden in geval van combinatie. Het is echter minder bekend dat er ook wisselwerkingen tussen medicatie, voeding en dranken bestaan. Jammer genoeg zijn we ons hier amper van bewust, waardoor we onze eigen genezing onbewust saboteren. Hoog tijd om er meer over te ontdekken!

Tips bij overmatig zweten

door Marina Cluysen, op 19 juli 2016, Huid, Klachten
Overmatig zweten

Hoera! Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en iedereen is blij! En zweet… Veel! Dat laatste is een pak minder leuk natuurlijk. Overmatig zweten kan een serieuze domper op de feestvreugde zijn. Want hoewel zweten een volkomen normaal en natuurlijk verschijnsel is, schamen we er ons toch over. Ontdek hier wat je eraan kan doen!

Bacteriële vaginose: zo behandel je het op natuurlijke wijze!

door Marina Cluysen, op 14 juli 2016, Urinewegen
Bacteriële vaginose

Heb jij soms ook wat meer afscheiding dan anders? Je bent niet alleen! Veel vrouwen hebben er wel eens last van. Ook vaak voorkomend: ineens heeft je afscheiding een andere kleur of geur. Moeten er dan allerlei alarmbelletjes afgaan in je hoofd of is dit een heel normaal verschijnsel? Hangt er van af… Lees maar even mee!

1 2 3 16