A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / Wat helpt tegen hoesten bij vastzittende hoest?

Wat helpt tegen hoesten bij vastzittende hoest?

Een vastzittende hoest: iedereen heeft er weleens last van. Het is een vervelend gevoel en het gevolg van vastzittend slijm in de keel en de luchtwegen. Hoesten heeft bij vastzittend slijm amper effect. De hoestprikkels blijven, aangezien je geen tot weinig slijm kunt ophoesten. Maar wat helpt tegen hoesten bij een vastzittende hoest? Een natuurlijke hoestspray, een extra hoofdkussen en veel water en thee drinken zijn al een goed begin! Maar er is meer. Wat te doen tegen hoesten?Je komt het hier te weten.

Wat helpt tegen hoesten? Onze tips!

Wat helpt tegen hoesten? Onze tips!

Hoestspray van A.Vogel

Een hoestspray kan soelaas bieden bij een vastzittende hoest. De spray van A.Vogel zorgt ervoor dat het vastzittende slijm wordt verdund, waardoor je het makkelijker kunt ophoesten. Deze spray werkt bovendien hoeststillend én verzachtend. Gewoon even sprayen en die vervelende vastzittende hoest is binnen de kortste keren verdwenen.

Tweede hoofdkussen

Als je gaat slapen, gebruik dan een extra hoofdkussen. Dat zorgt voor een betere afvoer van de slijmen en zorgt ervoor dat je beter kunt slapen. Smeer wat Vicks aan je borst, rug of keel voor het slapengaan. Dat bevordert de nachtrust.

Water en thee drinken

Drink minstens 1,5 liter water of thee per dag. Warme dranken werken het effectiefst in de strijd tegen een vastzittende hoest. Op die manier lost het slijm op en droogt het ook niet uit. Bovendien verzacht thee je luchtwegen en je keel. Tip: voeg wat citroen en een beetje honing toe aan je favoriete kruidenthee. Honing werkt verzachtend en het zuur in citroensap breekt het slijm gedeeltelijk af.

Vastzittende hoest? Let op je voeding

Zuivel (melk, yoghurt, room, …) zorgt voor slijmvorming. Ga voor plantaardige alternatieven, zoals soja- of notenmelk. En wanneer je dan toch op je voeding aan het letten bent: een beetje extra vitaminen innemen kan nooit kwaad. Eet voldoende groenten en fruit, en vul je eventuele tekorten aan met supplementen.

Stoomtherapie

Ook het inademen van warme, vochtige lucht kan soelaas bieden. Leg een handdoek over je hoofd en buig je hoofd over een kom met een liter heet, dampend water. Adem de damp gedurende tien minuten in. Als je dit proces enkele keren per dag herhaalt, ben je binnen de kortste keren verlost van je vastzittende hoest.

Rook niet en mijd rokerige ruimtes

Vermijd sigarettenrook zo veel mogelijk. Roken zorgt voor geïrriteerde luchtwegen en kan je namelijk een vervelende hoest bezorgen, maar ook je hoest erger maken. Ben je geen roker? Let dan op met passief meeroken.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje