A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / Wat doen tegen kriebelhoest?

Wat doen tegen kriebelhoest?

Brandnetelthee, zout water en een goede natuurlijke hoestspray verrichten wonderen om je prikkelhoest weg te nemen! En natuurlijk is het ook altijd goed om je weerstand onder handen te nemen: een goede weerstand is namelijk het beste wapen tegen winterse klachten zoals hoesten, een verstopte neus, pijnlijke keel, ... .

Hoesten is immers geen pretje. Zeker niet wanneer je last hebt van een kriebelhoest die maar blijft aanhouden! Een kriebelhoest gaat gewoonlijk na een week of drie vanzelf weer over, maar gelukkig hoef je niet zo lang te wachten om vaarwel te kunnen zeggen aan die irritante prikkel in je keel. Brandnetelthee, zout water en een goede natuurlijke hoestspray is alles wat je nodig hebt om je kriebelhoest aan te pakken. Lees er hier meer over! 

De oorzaak van kriebelhoest

De oorzaak van kriebelhoest

Tussen al het hoesten, kuchen en keelschrapen door, heb je je ongetwijfeld wel eens afgevraagd wat nu eigenlijk de oorzaak is van je kriebelhoest. Een kriebelhoest heeft verschillende mogelijke oorzaken, maar meestal zijn droge lucht of een verkoudheid de boosdoener. In andere gevallen wordt een kriebelhoest veroorzaakt door roken, langdurig luid spreken of schreeuwen, of door een medische aandoening.

Wat doen tegen kriebelhoest? 3 doeltreffende tips!

Wat doen tegen kriebelhoest? 3 doeltreffende tips!

Op de lange termijn helpen veel drinken en frisse lucht om je keel te smeren, maar er bestaan ook heel wat andere natuurlijke middeltjes om je kriebelhoest op korte tijd te verlichten. Krachtig én natuurlijk :)!

1. Brandnetelthee

Brandnetels staan bekend om hun zuiverende werking, maar helpen ook goed tegen kriebelhoest omdat ze je vochthuishouding – en dus ook de werking van de slijmvliezen in je keel – goed op peil houden. Drink drie kopjes brandnetelthee per dag voor het optimale resultaat.

2. Zout water

Dit middeltje is minder smakelijk dan brandnetelthee, maar gelukkig hoef je het ook helemaal niet op te drinken! Je lost gewoon een theelepel zout op in lauw water en snuift het op door je neusgaten. Het zout werkt ontsmettend en onttrekt water aan de geïnfecteerde slijmvliezen van je keel, waardoor de zwelling van je keel afneemt. Dit drie keer per dag herhalen, zou moeten volstaan om geen last meer te hebben van je kriebelhoest.

3. Hoestspray van A.Vogel

Ben je niet zo’n fan van brandnetelthee en lijkt zout water opsnuiven je ook maar niks? Dan is er nog altijd de hoestspray van A.Vogel om je snel en effectief van je kriebelhoest te verlossen. Geen gedoe met lepeltjes of (zuig)tabletjes, gewoon even in je keel sprayen en je bent meteen van die vervelende hoestprikkel af!

De A.Vogel Hoestspray bij droge hoest en kriebelhoest legt een beschermend filmlaagje in de keel. De spray werkt snel hoeststillend. De werkzame planten koningskaars en heemst bevatten veel slijmstoffen die onmiddellijk een verzachtend effect hebben op een geïrriteerde keel en deze ook beschermen. Daardoor neemt de hoestprikkel aanzienlijk af. De spray bevat per dosering van 3 sprays slechts 0,3 g suiker.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

 

0 artikelen in winkelwagentje